Preitaartjes met bacon

    Preitaartjes met bacon

    8keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Prei en bacon in een lichte saus met geklopt eiwit vormen de lekkere vulling van deze hartige taartjes van korstdeeg. Verse rozemarijn geeft een extra smaakaccent. Serveren met een gemengde salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg;
    • 225 g bloem
    • 5 eetl. plantaardige olie
    • Voor de vulling
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 4 dikke plakken magere bacon, in blokjes
    • 325 g jonge preitjes, in smalle ringetjes
    • 1 theel. rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
    • 1 eetl. maïzena
    • 1½ dl halfvolle melk
    • 2 eiwitten
    • Garneren met: plukjes rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Zeef de bloem met een snufje zout boven een grote kom. Voeg 5 eetl. ijskoud water toe. Werk er vervolgens met een vork de olie door, zodat u een glad deeg krijgt. Voeg zo nodig nog wat water toe. Kneed het deeg even door op een licht met bloem bestoven werkvlak.
    2. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek met een uitsteekvorm (of met behulp van een schoteltje) 4 rondjes van elk ca. 15 cm doorsnee uit. Verdeel deze over 4 taartvormpjes van 12 cm doorsnee.
    3. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bacon 2-3 min op matig vuur. Voeg de preiringetjes en rozemarijn toe, draai het vuur laag en bak ze ca. 5 min. onder regelmatig omscheppen. Doe de inhoud van de pan over in een kom en laat afkoelen terwijl u de saus maakt.
    4. Roer in een hittebestendige kom de maïzena met 2 eetl. melk tot een glad papje. Verwarm in een middelgrote pan de resterende melk tot net onder het kookpunt. Klop de hete melk door het maïzenapapje en schenk dit mengsel terug in de pan. Breng het onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook, zodat u een gebonden saus krijgt. Voeg de saus toe aan de prei. Vermeng en breng op smaak met peper (de bacon geeft waarschijnlijk al genoeg zout).
    5. Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken en schep het met een metalen lepel voorzichtig door het preimengsel. Schep deze vulling in de deegbodempjes.
    6. Bak de hartige taartjes ca. 20 min. tot het deeg knapperig is en de vulling stevig en goudbruin. Garneren met plukjes rozemarijn en direct serveren.

    INFO

    448 kcal. * 81 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren