Provençaalse groentesoep met aïllade

    Provençaalse groentesoep met aïllade

    6keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Groentesoep met vermicelli uit Zuid-Frankrijk, op smaak gebracht met een aïllade van knoflook en basilicum en wat kaaskrullen. Serveer deze voedzame maaltijdsoep met knapperig warm brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ l groentebouillon
    • 2 kleine preien, in smalle ringetjes
    • 3 wortels, geschrapt en in kleine stukjes
    • 2 courgettes, in kleine stukjes
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 200 g sperziebonen, in stukken gebroken
    • 400 g flageoletbonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 100 g vermicelli, in stukjes gebroken
    • 40 g Parmezaanse kaas (of andere harde Italiaanse kaas), in dunne flinters
    • Voor de aïllade
    • 3 tenen knoflook
    • 25 g verse basilicumblaadjes, grofgesneden
    • 1 tomaat, ontveld, in kleine stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg prei, wortels, courgettes en tomaten plus het vocht daarvan toe. Breng dit opnieuw aan de kook, draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 15 min. zachtjes koken. Kook de sperziebonen in ca. 15 min. bijna gaar.
    2. Schep de sperziebonen, flageolets en vermicelli door de soep. Breng opnieuw aan de kook, draai het vuur lager en laat nog 5 min. zachtjes pruttelen tot de groenten en vermicelli gaar zijn. Voeg zout en peper toe.
    3. Wrijf de knoflooktenen, basilicum en het vruchtvlees van de tomaat fijn in een vijzel. Voeg zout en peper naar smaak toe. (U kunt de aïllade vooraf bereiden en deze voor het serveren aan de soep toevoegen.)
    4. Schep de soep in diepe borden en schep in elk bord 1 eetl. aïllade. Verdeel er wat geschaafde kaas over.

    variatie

    • Voor deze soep kunt u de groente van het seizoen gebruiken. Kies in de winter voor groenten uit diepvries of blik.

    INFO

    265 kcal. * vooraf bereiden * 442 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren