Quinoa met prei en champignons

    Quinoa met prei en champignons

    41keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is een eiwitrijke graansoort die zich goed laat combineren met champignons en malse preitjes. Citroen geeft deze lichte, eenvoudige maaltijd een verfijnde ondertoon. Strooi er voor een knapperig accent wat geroosterde pitten en zaden over.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. gemengde pitten en zaden (bijv. pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)
    • 25 g boter
    • 150 g minipreitjes, in schuine stukjes van 2 cm lang
    • 175 g kleine champignons
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 225 g quinoa, gewassen
    • 7½ dl krachtige groentebouillon (van blokje)
    • ½ theel. gedroogde gemengde kruiden
    • dun afgeraspte schil en sap van 1 kleine citroen
    • 3 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rooster in een grote, droge koekenpan de pitten en zaden 2-3 min. op matig vuur. Schep ze op een bord.
    2. Voeg de boter toe aan de pan en bak hierin de preitjes en champignons met de knoflook 1 min. op matig tot hoog vuur.
    3. Strooi de quinoa in de pan en schep de korrels om. Voeg de bouillon en kruiden toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de quinoa afgedekt 15 min. pruttelen, of tot de quinoa en groenten gaar zijn en bijna alle vloeistof is opgenomen.
    4. Roer de citroenschil, het -sap en de peterselie door de quinoa en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de geroosterde pitten en zaden erover.

    … werk vooruit

    Geroosterde pitten en zaden geven een knapperig accent aan allerlei gerechten, bijvoorbeeld rijst en graanschotels maar ook diverse ontbijtproducten (zoals pap) en nagerechten. Er zijn kant-en-klare mengsels verkrijgbaar, maar u kunt ook zelf een melange maken. Spreid de pitten en zaden na het roosteren uit op een groot bord, laat ze volledig afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een luchtdicht afsluitbare trommel: zo blijven ze 1-2 weken knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    14

    het was een makkelijk recept met een lekker resultaat. volgende keer laat ik alleen de citroenrasp achterwege, dat overheerst teveel naar mijn smaak. - 04 mrt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren