Koekjes met chocolade-room vulling

    Koekjes met chocolade-room vulling

    8keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladekoekjes zijn gevuld met een romige chocoladevulling. Mijn collega's zijn gek op deze biscuitjes en wilden het recept. Ik moest 10 kopieën maken!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 85g boter, zacht
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 groot ei
    • 2 eetlepels golden syrup (of honing)
    • 200 gr bloem
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 50 gr chocola, in stukjes
    • 125 gr poedersuiker
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 4 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakplaten invetten.
    2. Met een mixer in een grote kom 85 gr boter en 4 eetlepels suiker romig opkloppen. Het ei toevoegen en tot een glad geheel mixen. De siroop erdoor kloppen. In een kleine kom bloem en cacaopoeder door elkaar kloppen. De helft van het bloemmengsel door het botermengsel kloppen en goed mengen. De resterende bloem erdoor kloppen en het deeg halveren.
    3. Op een licht bebloemd oppervlak elke deeghelft tot een rechthoek uitrollen en hiervan rechthoekjes van 2,5x7 cm snijden. Leg de koekjes met 5 cm tussenruimte op de ingevette bakplaten en bak de koekjes in 10-15 minuten hard. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat staan alvorens ze op een rooster helemaal te laten afkoelen.
    4. Terwijl de biscuitjes gebakken worden de vulling maken: de chocolade in een kleine sauspan op het laagste vuur verwarmen. Roeren tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is. Van het vuur halen, glad roeren en tot kamertemperatuur laten afkoelen. In een grote kom 125 gr poedersuiker en 125 gr boter tot een glad geheel kloppen. De gesmolten chocolade in de kom scheppen en goed mengen.
    5. 30 koekjes met 1/2 theelepel vulling besmeren en de resterende biscuitjes erop leggen. Bestrooi de gevulde biscuitjes met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren