Risotto met courgette en kip

    Risotto met courgette en kip

    9keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    *

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 50 g pancetta of spek, in dobbelsteentjes
    • 4 kipfilets, in blokjes van 2-3 cm
    • 2 preien, in ringen
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 courgette, doormidden gesneden en in halvemaantjes
    • 300 g risottorijst
    • 1½ dl droge witte wijn
    • 9 dl kokendhete kippenbouillon
    • 200 g diepvriesdoperwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem op matig vuur. Bak hierin de stukjes pancetta 2 min. tot ze licht kleuren. Voeg de blokjes kip toe en schep ze 2 min. om. Voeg de prei, knoflook en courgette toe en schep alles 3-5 min. om.
    2. Voeg de rijst toe en schep deze ca. 1 min. om. Schenk de wijn erbij, draai het vuur wat hoger en roer tot de wijn bijna volledig verdampt is. Draai het vuur weer laag en voeg de bouillon geleidelijk en al roerend toe.
    3. Voeg tegelijk met de laatste hoeveelheid bouillon de doperwten toe. Blijf roeren tot de risotto romig en beetgaar is. Voeg peper naar smaak toe. Strooi de basilicum erover.

    variatie

    • Vervang de doperwten eens door gebroken sperziebonen of peultjes.

    GARNEREN MET

    basilicum, in flinters

    INFO

    182 g groente & fruit * 575 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren