Risotto met paddenstoelen

    Risotto met paddenstoelen

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    *

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 grote tenen knoflook, uitgeperst
    • 400 g risottorijst
    • 4 eetl. droge witte wijn of vermout
    • 30 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood), geweekt in 5 dl kokendheet water
    • 250 g grote champignons, steeltjes bijgesneden, hoeden in plakjes
    • 1 l kokendhete groentebouillon
    • 25 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem op matig vuur. Fruit hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min.
    2. Voeg de rijst toe en schep deze ca. 1 min. om. Schenk de wijn of vermout erbij en roer tot deze bijna volledig verdampt is.
    3. Giet de geweekte paddenstoelen af door een zeef maar vang het weekvocht op. Schep de verse champignons door de rijst. Schep telkens ½ dl bouillon in de pan en roer tot deze vrijwel volledig door de rijst is opgenomen. Voeg vervolgens het gezeefde weekvocht van de paddenstoelen op dezelfde manier toe. Ga zo door tot de risotto beetgaar is.
    4. Schep de geweekte paddenstoelen en de boter door de risotto. Haal van het vuur en laat de risotto afgedekt 5 min. staan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er parmezaanse kaas en peterselie over.

    SERVEREN MET

    25 g versgeraspte Parmezaanse kaas (of een vergelijkbare Italiaanse kaas), fijngesneden peterselie

    INFO

    130 g groente & fruit * 559 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren