Rodekoolsalade met kaas en walnoot

    Rodekoolsalade met kaas en walnoot

    24keer bewaard
    22min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze knapperige, kleurige wintersalade heeft veel voedingswaarde: groenten en appels zijn rijk aan vitamine C en voedingsvezels, kaas levert eiwit en calcium, en de walnoten bevatten essentiële vetzuren. Serveer er bijvoorbeeld knäckebröd bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine knolselderij
    • sap van ½ citroen
    • 1 kleine rodekool
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 4 eetl. walnoten, fijngehakt
    • 125 g Edammer kaas
    • 1 frisse rode handappel
    • Voor de dressing
    • 2 eetl. walnootolie
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 2 theel. balsamico

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:22min 

    1. Schil de knolselderij en snijd hem in 8 parten. Rasp deze in uw keukenmachine of snijd hem met een scherp mes in fijne juliennereepjes. Doe de knolselderij in een pan met kokend water, voeg de helft van het citroensap toe en blancheer 5 min. Giet af en doe over in een grote kom.
    2. Snijd de rodekool doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in vieren. Rasp de kool of snijd hem fijn, zoals in stap 1 aangegeven. Voeg de kool en de uienringen toe aan de knolselderij.
    3. Vermeng in een schoon jampotje met schroefdeksel alle ingrediënten voor de dressing met zout en peper naar smaak. Schud het potje krachtig. Schenk ⅔ van de dressing over de salade uit en schep deze losjes om.
    4. Verhit een koekenpannetje met antiaanbaklaag op matig vuur. Rooster hierin de walnoten 2 min. onder voortdurend omschudden. Neem ze uit de pan. Snijd de kaas in zeer dunne reepjes. Maak de appel schoon, snijd hem in dunne partjes en leg deze op een bord. Besprenkel ze met de rest van het citroensap om verkleuren te voorkomen.
    5. Schep de kaas, appelpartjes en walnoten door de salade. Giet de rest van de dressing over de salade, schep het geheel om en serveer direct.

    kokstip

    • U kunt de salade tot en met stap 3 4 uur van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

    INFO

    280 g groente & fruit * 341 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    - 28 apr 2011

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 26 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren