Romige waterkerssoep met cashewnoten

Romige waterkerssoep met cashewnoten

Voeg toe aan favorieten!
25min


Maak dit als eerste!

De gepeperde smaak van waterkers komt goed naar voren in deze voedzame en gezonde soep, die verrassend snel klaar is. Serveer hem met knapperig brood of gepofte aardappelen uit de magnetron.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 4 

 • 1 eetl. olijfolie
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 370 g bloemige aardappels, geschild en kleingesneden
 • 85 g cashewnoten
 • 100 g waterkers
 • 4½ dl groentebouillon (van blokje)
 • 1½ dl halfvolle melk
 • 60 g gruyère, grofgeraspt

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

 1. Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem en voeg de ui en aardappels toe. Bak ze afgedekt ca. 10 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen.
 2. Rooster intussen de cashewnoten 2-3 min. in een droge koekenpan op matig vuur, onder regelmatig omscheppen, tot ze mooi kleuren. Hak ze grof.
 3. Voeg de waterkers met steeltjes en al toe aan de pan met de ui en aardappels en schep ze 2-3 min. om zodat ze slinken. Voeg de bouillon en wat zout en peper toe. Kook de soep nog even als de aardappels nog niet gaar zijn. Schenk de soep in een keukenmachine en pureer hem. Schenk hem terug in de pan.
 4. Schenk de melk bij de soep en verwarm hem tot het kookpunt. Schep hem in kommen, strooi de cashewnoten en kaas erover en serveer hem.

Variatie

Vervang de waterkers door spinazie of rucola.

Mosselsoep met rucola … ander idee

Verwarm 500 g gare mosselen (koelvers of uit een pot) volgens de aanwijzingen op het etiket. Laat de cashewnoten, waterkers en kaas weg uit het oorspronkelijke recept. Bak de ui met de aardappels zoals aangegeven in stap 1 en voeg de bouillon toe. Pureer de soep. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen met het vrijgekomen vocht toe. Verwarm de soep nog 5 min. Breng hem op smaak met zout, peper en 3 eetl. slagroom. Voeg 80 g rucola (kleingesneden) toe en serveer de soep direct.

… nog sneller

Hebt u nog wat gekookte aardappels over van de vorige dag, dan kunt u die in deze soep verwerken ter vervanging van de rauwe aardappelen. Bak de ui in dat geval slechts 5 min. in stap 1.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren