Rozemarijnspiesjes met groenten en bacon

    Rozemarijnspiesjes met groenten en bacon

    4keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Verse takjes rozemarijn dienen als aromatische prikkers en geven dit eenvoudige, gezonde gerecht een stijlvolle uitstraling. U kunt echter ook metalen spiesjes gebruiken. Serveer met een salade van rucola.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 24 kleine, nieuwe krielaardappeltjes van gelijke grootte
    • 8 takjes rozemarijn, elk ca. 20 cm lang
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 eetl. balsamico
    • 1 eetl. dijonmosterd
    • 4 eetl. appelsap
    • 4 dikke preien, alleen het wit
    • 8 dikke plakjes magere bacon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Kook de aardappeltjes 10 min. in een pan met lichtgezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Houd het water net aan de kook.
    2. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes, maar laat aan de bovenkant een toefje zitten. Snijd de naaldjes fijn: u hebt hiervan 4 theel. nodig (de rest kunt u weggooien). Vermeng in een grote kom de olijfolie, azijn, mosterd, fijngesneden rozemarijn en het appelsap. Schep de gekookte aardappeltjes hiermee om. Laat ze 30 min. marineren.
    3. Snijd ondertussen de preien elk in 8 mootjes van 2-3 cm dik. Kook de prei ca. 8 min. in zachtjes kokend water. Giet ze af in een vergiet.
    4. Rek de plakjes bacon op langs de botte kant van een mes en snijd ze dwars doormidden. Boor met een metalen spiesje in elk stuk prei een gaatje. Omwikkel de helft van de stukken prei met reepjes bacon.
    5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Laat de aardappeltjes uitlekken (vang de marinade op) en prik in elke aardappel een gaatje. Steek de aardappeltjes en de stukken prei (met en zonder spekreepje) om en om aan de rozemarijntakjes.
    6. Grill de spiesjes 8-10 minuten tot ze een mooie kleur hebben. Keer ze halverwege en bestrijk ze met de resterende marinade. Serveer de spiesjes direct.

    kokstip

    • Bacon bevat vrij veel zout; het is de moeite waard uit te kijken naar zoutarme bacon.

    INFO

    175 g groente & fruit * 418 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren