Rundervinken met paddenstoelen

    Rundervinken met paddenstoelen

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een eigentijdse en elegante versie van een klassiek vleesgerecht, dat heel eenvoudig van tevoren te bereiden is: ideaal dus voor gasten. U rolt hiervoor plakjes magere biefstuk rond een vulling van paddenstoelen; deze rolletjes smoort u vervolgens samen met de groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g kogelbiefstuk, in 8 dunne plakjes
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. grofgemalen zwarte peperkorrels
    • 1 ui, in smalle ringen
    • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
    • 400 g nieuwe aardappeltjes, schoongeboend en in plakjes van ½ cm dik
    • 2 wortels, geschrapt en in plakjes
    • 600 g rijpe tomaten, in plakjes
    • 3 dl runderbouillon
    • 4 eetl. droge sherry
    • 1 laurierblad
    • Voor de paddenstoelenvulling
    • 15 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 200 g kastanjechampignons, in zeer kleine stukjes
    • 25 g vers broodkruim (van licht oudbakken brood)
    • 4 eetl. bladpeterselie, fijngesneden
    • 1 theel. gedroogde tijm
    • geraspte schil van 1 citroen
    • snufje cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de porcini in een hittebestendig kommetje en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze hierin 20 min. wellen. Giet ze af en snijd ze fijn.
    2. Verhit de olijfolie voor de vulling in een grote koekenpan of ruime braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook 5-8 min. onder regelmatig roeren tot ze mooi kleuren. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 5 min. mee; roer af en toe. Doe de fijngesneden porcini erbij, plus de overige ingrediënten voor de vulling. Strooi er zout en peper naar smaak bij. Laat dit mengsel enigszins afkoelen.
    3. Leg ondertussen de plakjes biefstuk tussen velletjes bakpapier of plasticfolie en maak ze met een deegroller of vleeshamer heel plat. Leg ze naast elkaar op een snijplank. Verdeel de paddenstoelenvulling erover. Rol elk plakje op rondom de vulling. Zet de vleesrolletjes vast met houten cocktailprikkers. Bestrijk de vleesrolletjes licht met olijfolie. Strooi de peper op een bord en wentel de vleesrolletjes erdoor. Veeg de koekenpan schoon.
    4. Verhit de resterende olijfolie in de koekenpan en bak de vleesrolletjes hierin rondom goudbruin op matig vuur. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    5. Doe de uienringen en bleekselderij in de pan en bak ze ca. 5 min. op matig vuur. Voeg de aardappel- en wortelplakjes en de tomaten toe en schep de groenten enkele minuten om. Leg de vleesrolletjes tussen de groenten. (Als uw pan niet groot genoeg is, breng de groenten en vleesrolletjes dan over in een vuurvaste schaal.)
    6. Schenk de bouillon en sherry erbij en voeg het laurierblad toe. Breng alles aan de kook op matig vuur, draai het vuur laag en laat het geheel 20-25 min. zachtjes koken, of tot het vlees en de groenten gaar zijn.
    7. Schep de rolletjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Kook de vloeistof in de pan op hoog vuur in tot de groentesaus naar wens is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de rolletjes weer in de pan en strooi er peterselie over.

    GARNEREN MET

    fijngesneden bladpeterselie

    kokstip

    • Als u dit gerecht van tevoren wilt bereiden, kunt u het tot en met stap 5 volgen; de pan met inhoud kunt u een dag lang in de koelkast bewaren. Volg vervolgens stap 6 en reken 5 min. extra bereidingstijd.

    INFO

    vooraf bereiden * 336 g groente & fruit * 445 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren