Rundvlees met niertjes

    Rundvlees met niertjes

    1keer bewaard
    3uur30min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een slanke versie van de Engelse steak&kidney pie. De smaakvolle vulling is verrijkt met zoete knolgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de vulling
    • 250 g mager runderstoofvlees, in kleine blokjes
    • 100 g rundernier, in kleine stukjes
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 2 preien, in ringen
    • 200 g koolraap, geschild en in blokjes
    • 175 g wortels, geschrapt en in dikke plakjes
    • 2 theel. bloem
    • 3 dl runderbouillon
    • Voor het deeg
    • 2 kleine sneetjes volkorenbrood (ca. 50 g)
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • 50 g boter, in kleine blokjes
    • 100 g plantaardige margarine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak de blokjes rundvlees rondom in 4 min. goudbruin. Doe in een kom en voeg de stukjes nier toe.
    2. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en voeg de prei toe. Smoor afgedekt 4 min. Schep de koolraap en wortels erdoor en smoor weer 4 min. Voeg vlees en nierstukjes toe en breng op smaak. Strooi de bloem erover. Schep dit goed om. Schenk de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Haal het na 2 min. zachtjes koken van het vuur.
    3. Maal het brood in een keukenmachine tot fijne kruimels. Werk er met de pulseerknop het meel, tijm, boter en margarine door, zodat een fijn kruimelig mengsel ontstaat. Voeg terwijl de motor draait 1-2 eetl. koud water toe, voor een zacht deeg.
    4. Rol drie kwart van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed hiermee een ovenvaste puddingvorm of kom van 1 l inhoud. Schep het vleesmengsel erin. Snijd de rand bij. Rol de rest van het deeg uit tot een kleine lap, bevochtig de rand ervan en dek de vorm af met dit deegdeksel. Druk de rand goed aan.
    5. Dek de vorm af met een dubbel vel aluminiumfolie, met een plooi in het midden. Zet vast met keukengaren. Zet de vorm op een treeft in een grote pan en schenk er kokendheet water in tot de vorm tot ¾ onder staat. Stoom het gerecht afgedekt 3 uur. Vul tussentijds zo nodig het water in de pan aan. Serveer heet.

    variatie

    • Voor een vegetarische versie kunt u de blokjes vlees en niertjes vervangen door 250 g kleine champignons, die u eerst kort bakt tot ze kleuren. De stoomtijd is dan slechts 2 uur.

    kokstip

    • De vulling kan 1 dag van tevoren worden bereid en afgedekt in de koelkast worden bewaard. Laat hem op kamertemperatuur komen alvorens de met deeg beklede vorm ermee te vullen.

    INFO

    vooraf bereiden* 486 kcal. * 162 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren