Salade met eend, paddenstoel en sinaasappel

    Salade met eend, paddenstoel en sinaasappel

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een schitterende rijstsalade met smakelijke shiitakes en kastanjechampignons, malse, gegrilde eend, sappige sinaasappelpartjes, knapperige waterkastanjes en een frisse gember-honingdressing. Als u het vetrandje van de eend verwijdert, bevat het overige vlees erg weinig vet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g basmati- en wilde rijst, schoongespoeld
    • 400 g eendenborst, zonder vel
    • 6 theel. plantaardige olie
    • 125 g kastanjechampignons, in plakjes
    • 125 g verse shiitakes, in plakjes
    • 3 sinaasappels
    • 1 granaatappel
    • 220 g waterkastanjes uit blik, uitgelekt en in dunne plakjes
    • 50 g veldsla
    • Voor de gember-honingdressing
    • 25 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • ½ theel. sinaasappelrasp en 1 eetl. sinaasappelsap (van een van de sinaasappelen)
    • 1 theel. dijonmosterd
    • 2 theel. lichte honing
    • 1½ eetl. walnootolie
    • 1 theel. wittewijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de rijst in lichtgezouten kokend water in 12-15 min. gaar, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe over in een grote kom.
    2. Verhit intussen een gietijzeren, geribbelde grillpan op matig vuur. Bestrijk de eendenborst aan beide kanten met 2 theel. van de olie en gril aan elke kant 3 min. Ze zijn dan binnenin nog rood; grill langer als u ze liever rosé of doorbakken wilt. (Hebt u geen grillpan, dan kunt u de eendenborst ook op een rooster onder een matig hete grill roosteren.) Leg de eendenborst op een snijplank en laat afkoelen.
    3. Bestrijk de grillpan met 2 theel. van de olie en grill de helft van de paddenstoelen 3-5 min.; keer ze tussentijds af en toe. Schep ze uit de pan en gril de resterende paddenstoelen in de resterende 2 theel. olie.
    4. Rasp ½ theel. schil van een sinaasappel af en houd dit apart voor de dressing. Schil alle sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een kom, zodat u het sap opvangt. Houd 1 eetl. van het sap apart voor de dressing.
    5. Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitjes los. Verwijder alle lichte vliesjes: deze zijn zeer bitter. Voeg de helft van de granaatappelpitten samen met de sinaasappelpartjes, paddenstoelen, waterkastanjes en veldsla toe aan de rijst.
    6. Klop voor de dressing de gember, sinaasappelrasp en -sap, mosterd, honing en walnootolie door elkaar in een kommetje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep 1 eetl. van deze dressing door de rijstsalade. Doe de rijstsalade over op een schaal. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en schik deze op de salade. Sprenkel de resterende dressing erover. Bestrooi de salade voor serveren met de resterende granaatappelpitten.

    INFO

    zeer speciaal * 262 g groente & fruit * 520 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren