Salade met fruits de mer

    Salade met fruits de mer

    2keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een kant-en-klaar pakket fruits de mer vormt de basis van deze lekkere en mooie salade: perfect voor een gemakkelijke zomerse maaltijd. Schaal- en schelpdieren leveren veel zink, een belangrijk mineraal voor het immuunsysteem. Serveer er stokbrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 175 g haricots verts
    • 250 g gare fruits de mer (mosselen, kokkels, inktvisringen en garnalen), zo nodig ontdooid en uitgelekt
    • 5 augurken, in kleine stukjes
    • 12 groene olijven met piment
    • 2 struikjes witlof
    • Voor de salsadressing
    • 2½ eetl. olijfolie
    • sap van 1 kleine citroen
    • ½ kleine rode ui, gesnipperd
    • 225 g grote tomaten, ontveld en in kleine stukjes
    • ½ kleine komkommer, in kleine blokjes
    • 1-2 groene chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 3 eetl. bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Klop voor de salsadressing de olijfolie en het citroensap door elkaar in een kom. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe (zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de augurken en olijven al zout zijn). Schep er eerst de rode ui door en dan de overige ingrediënten voor de dressing.
    2. Kook de haricots verts in ca. 3 min. beetgaar in een pan met lichtgezouten kokend water. Giet ze af in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren. Snijd ze doormidden. Doe ze samen met de fruits de mer, augurken en olijven in een grote schaal. Druppel de salsadressing erover en schep de salade losjes om.
    3. Trek de blaadjes witlof los en steek ze rondom in de salade. Serveer de salade direct.

    variatie

    • Voor een salade in Thaise stijl maakt u een dressing van 2 in dunne ringetjes gesneden sjalotten, een in kleine blokjes gesneden mango, een halve in kleine blokjes gesneden komkommer, 2 fijngesneden rode chilipepers (zonder de zaadjes), 5 cm fijngesneden citroengras (sereh), 1 eetl. Thaise vissaus, 2 eetl. limoensap, 1 eetl. rijstazijn, 2 eetl. fijngesneden korianderblad en een snufje kristalsuiker. Voor de salade gebruikt u fruits de mer, 150 g taugé en 150 g beetgaar gekookte peultjes, in stukjes.

    INFO

    lichte lunch * 150 kcal. * 134 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren