Chef's salad

    Chef's salad

    15keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een Amerikaanse klassieker: een salade van kleingesneden groenten, vlees en kaas, in deze versie op smaak gebracht met een romige dressing met ansjovis. Deze snelle en gezonde salade serveert u met knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g ansjovis op olijfolie, uitgelekt en kleingesneden
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • ½ theel. Dijonmosterd
    • 4 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. citroensap
    • 2 eetl. slagroom
    • 1 krop bindsla, versnipperd
    • 4 tomaten, in partjes
    • 1 avocado, in blokjes
    • ¼ komkommer, in blokjes
    • 100 g Goudse kaas, in blokjes
    • 100 g gebraden ham, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de ansjovis, knoflook, mosterd, olie en het citroensap in een keukenmachine of blender. Pureer ze samen tot een gladde dressing. Voeg de room toe en mix alles nog enkele tellen.
    2. Doe de sla, tomaten, avocado, komkommer, kaas en ham in een grote schaal en schep ze losjes om. U kunt de salade ook op 4 borden samenstellen.
    3. Sprenkel de ansjovisdressing over de salade, strooi er wat peper over en serveer hem direct.

    Vegetarische salade … ander idee

    Vervang de ham door 2 hardgekookte eieren (in partjes). Maak een romige dressing van 1 theel. Dijonmosterd, een snufje fijne kristalsuiker, 1 eetl. wittewijnazijn, 4 eetl. olijfolie en 2 eetl. magere crème fraîche.

    … garneertips

    • Bestrooi de salade met kant- en-klare knoflookcroutons of knapperig gebakken bakbacon of mager spek (verkruimeld). * • Of maak Parmezaanse kaaswafels: leg een vel bakpapier op een bakplaat en strooi hierop 50 g geraspte Parmezaanse kaas. Bak dit 15 min. op 170°C/gasstand 3, voorverwarmd, of tot de gesmolten kaas een lichtbruine, knapperige plak vormt. Laat deze afkoelen, breek hem in stukjes en strooi die over de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren