Schelvissoep met cannellinibonen

    Schelvissoep met cannellinibonen

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Courgette, bleekselderij en dille geven een frisse smaak aan deze snelle, Italiaanse soep waarin verse ingrediënten worden gecombineerd met producten uit de voorraadkast. Serveer hierbij knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
    • 200 g courgette, kleingesneden
    • 6 dl vis- of kippenbouillon (van blokje)
    • 175 g gerookte schelvisfilet, ontveld en in stukjes
    • 800 g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 eetl. gesnipperde dille
    • 2 eetl. slagroom of magere crème fraîche (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, bleekselderij en courgette 4-5 min. Laat ze hierbij niet kleuren.
    2. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Schep de schelvis erdoor en voeg zout en peper toe. Pocheer de vis afgedekt 4-5 min. op laag vuur, of tot de vis gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld.
    3. Voeg de bonen, dille en de room of crème fraîche toe. Verwarm de soep onder af en toe omscheppen bijna tot het kookpunt. Serveer direct.

    Variaties

    • Vervang de schelvis door 150 g gekookte, gepelde garnalen. • Vervang de bonen door 250 g maïs (blik, afgespoeld).

    Bonensoep met halloumikaas … ander idee

    Laat voor een vegetarische versie de vis uit het basisrecept weg en gebruik als basis 6 dl groentebouillon (van blokje). Vervang de courgettes door 1 kleine bol venkel (in kleine blokjes; houd het venkelgroen apart). Bak de groenten in de olie en voeg de bouillon, zout en peper toe zoals aangegeven in stap 2. Prak de bonen licht met een vork alvorens ze toe te voegen aan de soep, zodat deze wat steviger en romiger wordt. Schep tot slot 175 g halloumi (in kleine blokjes) door de soep en breng deze aan de kook. Garneer de soep met venkelgroen in plaats van dille. Laat de crème fraîche achterwege. (U kunt de halloumiblokjes ook aan houten satéstokjes steken, die u 15 min. hebt laten weken in water: bestrijk ze met wat olie, grill ze tot ze licht kleuren en leg ze vlak voor het serveren op de rand van de borden.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren