Sesamgarnalen uit de wok

    Sesamgarnalen uit de wok

    4keer bewaard
    13min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze oosterse garnalen met aromatische serehsaus zijn werkelijk heel verfijnd – en toch in een oogwenk klaar. Serveer ze met kroepoek, noedels en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g (ca. 40 stuks) rauwe, gepelde garnalen (eventueel diepvries, ontdooid)
    • 1 eetl. oosterse sesamolie
    • 1½ eetl. donkere sojasaus
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 1 grote, matig scherpe rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 1 stengel sereh (citroengras), buitenblad verwijderd en kern fijngesneden
    • 2 theel. gemberpuree of geraspte verse gember
    • 1 theel. lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetl. sesamzaad
    • 2 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • zoete chilisaus om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Dep de garnalen droog met keukenpapier en schep ze in een kom om met de sesamolie en sojasaus. Doe ze over in een zeef boven een kom en vang hierin het teveel aan marinade op.
    2. Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag tot deze zeer heet is, voeg de zonnebloemolie toe en laat deze over de bodem vloeien. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 1½ min.
    3. Voeg de Spaanse peper, knoflook, sereh en gember toe en roerbak nog 30-60 sec., of tot de garnalen roze kleuren. Bak ze vooral niet te lang, anders worden ze taai. Neem de pan van het vuur en voeg de opgevangen marinade, de suiker, het sesamzaad en de koriander toe. Serveer met zoete chilisaus.

    Variatie

    Vervang beide soorten olie en de sojasaus door 2 eetl. zonnebloemolie en roerbak hierin 2 eetl. rode Thaise currypasta 30 sec. alvorens de garnalen toe te voegen. Roerbak ze 1½ min., voeg 2 eetl. kokosmelk toe en roerbak de garnalen nog 30-60 sec., of tot ze gaar zijn.

    Snelle noedels met groenten … serveeridee

    Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin 100 g minimaïskolfjes en 1 rode paprika (in reepjes) of 100 g kleine champignons 2-3 min. tot ze licht kleuren. Pers 1 teen knoflook uit boven de pan, schep alles nog even om en voeg 5 dl groentebouillon toe. Voeg 225 g dunne eiernoedels toe. Kook ze afgedekt 2 min. Voeg 100 g paksoi (kleingesneden) toe. Kook de noedels en groenten nog ca. 1 min. tot ze gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren