Slanke doperwtensoep met ham

    Slanke doperwtensoep met ham

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Doperwten met ham vormen een perfecte combinatie en vullen goed. In deze soep krijgen ze een eigentijdse aanvulling van zachte roomkaas en een snufje nootmuskaat. Serveer de soep met brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 400 g diepvriesdoperwten
    • 7½ dl kippenbouillon (van blokjes)
    • 200 g hamblokjes
    • 100 g magere verse roomkaas
    • ½ theel. versgeraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui 5-6 min.
    2. Voeg de doperwten en bouillon toe en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 5 min. zachtjes koken. Voeg een beetje zout en peper toe.
    3. Schenk de soep in een keukenmachine of blender en pureer hem grof. Schenk de soep terug in de pan, voeg de ham toe en verwarm hem tot het kookpunt.
    4. Roer de roomkaas door de soep zodat deze smelt. Schep de soep in kommen en strooi er wat nootmuskaat over.

    Variaties

    Vervang de kippenbouillon door groentebouillon. • Gebruik 200 g blokjes Quorn in plaats van ham.

    … bewaren

    Bereid de soep tot het einde van stap 3 en schenk hem in een diepvriesdoos. U kunt hem een maand bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren