Kikkererwtensalade met feta

    Kikkererwtensalade met feta

    3keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een sne en simpel idee met kaas. Waarom zou u altijd dezelfde kaas gebruiken in uw gerechten? Met een andere kaassoort geeft u doordeweekse maaltijden een verrassende smaak. Gerechten met kaas zijn vaak supersnel klaar, vooral als u ze combineert met ingrediënten uit de voorraadkast.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g feta, uitgelekt en in blokjes van 2 cm
    • 2 theel. gedroogde oregano of Provençaalse kruiden
    • versgemalen peper
    • een snufje chilivlokken
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3 eetlepels olijfolie.
    • 400 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
    • 100 g zachte, zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
    • 75 g waterkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Laat 250 g feta uitlekken en snijd deze in blokjes van 2 cm. Doe ze in een kom en bestrooi ze met 2 theel. gedroogde oregano of Provençaalse kruiden, flink veel peper, een flink snufje chilivlokken, 1 eetl. citroensap en 3 eetl. olijfolie. Schep alles voorzichtig door elkaar en laat dit even marineren.
    2. 400 g kikkererwten in een schaal doen en 100 g zachte, zongedroogde tomaatjes en 75 g waterkers toevoegen. Schep het fetamengsel losjes door de salade.

    … probeer deze kazen eens

    • Blauwe kaassoorten (zoals kruimelige, Franse Roquefort, Engelse Stilton, Italiaanse gorgonzola en romige Dolcelatte) hebben vaak een sterke smaak. * • Zachte witschimmelkazen (zoals Franse brie en camembert) kunnen qua smaak uiteenlopen van mild tot pittig. • Parmezaanse kaas is een harde Italiaanse kaas met een pittige smaak, die in kleine hoeveelheden wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. * • Verfijnde Italiaanse mozzarella smelt gemakkelijk en wordt vaak in warme gerechten gebruikt, maar ook koud in salades. * • De bijzondere smaak van rookkaas komt goed naar voren in ovenschotels en koude gerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren