Pasta met Parmezaanse kaas en courgettes

    Een snel en simpel gerecht met kaas. Waarom zou u altijd dezelfde kaas gebruiken in uw gerechten? Met een andere kaassoort geeft u doordeweekse maaltijden een verrassende smaak. Gerechten met kaas zijn vaak supersnel klaar, vooral als u ze combineert met ingrediënten uit de voorraadkast.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr eierpasta (of 500 gr verse pasta)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine rode ui, versnipperd
    • 2 courgettes, geraspt
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 1/2 dl slankroom (eventueel)
    • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De eierpasta (of verse pasta) volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. Afgieten. Intusse de olijfolie in een zware pan verhitten en hierin de rode ui 3 minuten fruiten. Courgette en knoflook toevoegen, 2 minuten op hoog vuur bakken en daarbij regelmatig omscheppen. Pasta toevoegen en indien gewenst de slankroom. Geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas erover strooien. Serveer hierbij een salade van schijfjes tomaat met een eenvoudige vinaigrette.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 13 collecties