Pasta met Parmezaanse kaas en courgettes

    Pasta met Parmezaanse kaas en courgettes

    5keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een snel en simpel gerecht met kaas. Waarom zou u altijd dezelfde kaas gebruiken in uw gerechten? Met een andere kaassoort geeft u doordeweekse maaltijden een verrassende smaak. Gerechten met kaas zijn vaak supersnel klaar, vooral als u ze combineert met ingrediënten uit de voorraadkast.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr eierpasta (of 500 gr verse pasta)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine rode ui, versnipperd
    • 2 courgettes, geraspt
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 1/2 dl slankroom (eventueel)
    • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De eierpasta (of verse pasta) volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. Afgieten. Intusse de olijfolie in een zware pan verhitten en hierin de rode ui 3 minuten fruiten. Courgette en knoflook toevoegen, 2 minuten op hoog vuur bakken en daarbij regelmatig omscheppen. Pasta toevoegen en indien gewenst de slankroom. Geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas erover strooien. Serveer hierbij een salade van schijfjes tomaat met een eenvoudige vinaigrette.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren