Snelle quiche

    Snelle quiche

    21keer bewaard
    50min


    50 personen hebben dit gemaakt

    Met kant-en-klaar deeg voor hartige taart of bladerdeeg stelt u in een wip een quiche samen: die hoeft dan alleen nog maar gebakken te worden. Serveer hierbij een kleurrijke salade en gekookte krielaardappeltjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 g deeg voor hartige taart of bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
    • 100 g magere hamblokjes
    • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • 2 eieren
    • 1½ dl halfvolle melk
    • 4 eetl. halfroom of slagroom (of nog wat melk)
    • 100 g oude kaas (bijvoorbeeld Cheddar), geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4 en schuif de bakplaat alvast in de oven zodat deze heet wordt. Een taartvorm met ribbelrand van 20 cm doorsnee bekleden, met het deeg. Goed tegen de bodem en rand drukken. Snijd de rand netjes bij met een scherp mesje. Leg een vel bakpapier op het deeg en breng hierop een blinde vulling aan (bijvoorbeeld verfrommeld aluminiumfolie) waardoor het deeg niet zal rijzen. Zet de taartvorm op de bakplaat en bak de deegbodem 10 min. Verwijder de blinde vulling en het papier en bak de deegbodem nog 5 min.
    2. Vermeng terwijl u de deegbodem bakt de hamblokjes met de bosuitjes. Breek de eieren boven een wijde maatbeker en klop er de melk en room (of de extra melk) door. Voeg wat zout en peper toe. Roer dit mengsel door elkaar.
    3. Strooi de helft van de kaas over de deegbodem. Strooi hierop de hamblokjes en bosuitjes. Strooi hierop de rest van de kaas. Zet de taartvorm weer op de bakplaat en schenk het eiermengsel erover uit. Bak de quiche 30 minuten tot hij net gestold is en goudgeel kleurt.

    Serveeridee

    Geef hierbij een salade van kerstomaatjes (gehalveerd) en waterkers (voorgewassen, in zakje): kleurig en vitaminerijk. Schoongeboende krielaardappeltjes vormen een snel bijgerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    MdO
    van
    1

    - Gewaardeerd op - 28 sep 2013

    Arine
    van
    0

    Goeie quiche en supersimpel en snel te maken! Ik heb de quiche wel iets langer in de oven gehad, ongeveer 35 minuten. - 19 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren