Bocconcini Salade

    Bocconcini Salade

    8keer bewaard
    15min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Bocconcini zijn hapklare bolletjes verse mozzarella. In deze verrukkelijke salade is mozzarella di bufala gebruikt op basis van buffelmelk, een specialiteit uit Midden- en Zuid-Italië. Buffelmozzarella is zachter en romiger van smaak dan mozzarella op basis van koeienmelk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr bocconcini (mini mozzarella)
    • 8 cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 2 stengels selderie, in stukjes
    • 1 stronk witlof
    • 75 gr rucola, grof gesneden
    • 1-2 eetlepels vers citroensap
    • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 bosje verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een grote kom mozzarella, cherry tomaatjes, peper, selderie, witlof en rucola mengen.
    2. Citroensap met olijfolie opkloppen en over de salade schenken. Op smaak brengen met zout en peper. Alle ingrediënten goed door elkaar scheppen zodat de dressing vermengd. Basilicum over de salade snipperen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren