Snelle spaghetti Bolognese

    Snelle spaghetti Bolognese

    14keer bewaard
    28min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle versie van deze overbekende, favoriete pastasaus: bijzonder smakelijk en klaar in een wip. Serveer hierbij indien gewenst een frisse groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 500 g mager rundergehakt
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 wortel, geschrapt en kleingesneden
    • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 450 g gezeefde tomaten (passata)
    • flink snufje gedroogde oregano, of naar smaak
    • 400 g spaghetti
    • geraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Verkruimel het gehakt in de pan en roerbak dit 2 min. tot het rul is en bruin kleurt.
    2. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en schep ze 1 min. om op matig vuur. Voeg de tomaten en de passata toe en schep alles om. Voeg de oregano en wat zout en peper toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe roeren.
    3. Kook intussen de spaghetti in een pan met lichtgezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en doe hem over in een voorverwarmde schaal.
    4. Breng de saus op smaak en schep hem over de warme pasta. Losjes door elkaar scheppen en direct serveren met een kommetje geraspte Parmezaanse kaas.

    Variatie

    Vervang voor een rijkere saus 100 g van het gehakt door 100 g kippenlevertjes (kleingesneden). Voeg tevens 1¼ dl slankroom toe aan de saus nadat deze 5 min. heeft staan pruttelen.

    Pastasaus met chorizo: … andere ideeën

    Gebruik in plaats van rundergehakt mager varkens- of kalfsgehakt. Snijd terwijl u de gehaktsaus maakt 50 g chorizo in dikke plakjes, snijd deze in kwarten en bak deze 2 min. in een droge koekenpan. Schep de pasta na het afgieten door de gehaktsaus en strooi de gebakken chorizo erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren