Snelle Thaise kipcurry

    Snelle Thaise kipcurry

    23keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Er zit maar weinig vet in deze pittige Thaise curry, aangezien de kip niet eerst gebakken wordt, maar samen met aardappelen, doperwten en tomaatjes gaar wordt gestoofd in kokosmelk en bouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3½ dl kokosmelk, aangelengd met ½ dl water
    • 2 dl kippenbouillon
    • 2 eetl. groene Thaise currypasta (potje)
    • 4 kipfilets (totaal 600 g), in dunne reepjes
    • 350 g krielaardappeltjes, schoongeboend en in blokjes
    • 6 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • 125 g (diepvries)doperwten
    • 8 kerstomaatjes, gehalveerd
    • 2 eetl. limoensap
    • 4 eetl. korianderblad, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de aangelengde kokosmelk met de bouillon en currypasta in een wok of grote koekenpan en verwarm ze tot het kookpunt. Schep er de reepjes kip en de aardappeltjes door en breng dit mengsel aan de kook.
    2. Draai het vuur laag. Laat de curry onafgedekt ca. 15 min. zachtjes koken tot kip en aardappeltjes precies gaar zijn.
    3. Schep de bosuitjes, doperwten, tomaatjes en het limoensap door de curry en verwarm deze nog 3-4 min. Strooi de koriander erover en voeg zout en peper naar smaak toe.

    variatie

    • U kunt de krielaardappeltjes vervangen door een gelijke hoeveelheid in blokjes gesneden aubergine (of piepkleine Thaise ‘erwtenaubergines’, verkrijgbaar in toko's).

    INFO

    120 g groente & fruit * 372 kcal. * supersnel en makkelijk

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Lekker makkelijk en lekker! - 11 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren