Spaghetti met artisjokken en tuinbonen

    Spaghetti met artisjokken en tuinbonen

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Voor een snelle maaltijd in mediterrane stijl is een combinatie van voorjaarsachtige groenten en zongedroogde tomaatjes met pesto perfect: en hij kan het hele jaar door worden geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g spaghetti
    • 250 g diepvriestuinbonen
    • 400 g artisjokkenharten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 50 g zachte, zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
    • 4 eetl. pesto van goede kwaliteit
    • geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de spaghetti in een pan met licht gezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tuinbonen ongeveer halverwege toe en kook ze 5 min. mee.
    2. Snijd intussen de artisjokkenharten elk in 6 partjes. Giet de pasta en bonen af maar vang daarbij ca. 1 dl van het kookwater op. Doe de pasta en bonen over in een voorverwarmde schaal. Voeg de artisjokken en zongedroogde tomaatjes toe.
    3. Roer de pesto los met het opgevangen kookwater en schep dit over de pesto. Strooi er flink veel peper over. Schep de pasta hiermee om. Serveer hem direct en geef er een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas bij.

    Variatie

    Gebruik als u wat meer tijd hebt verse tuinbonen voor dit gerecht, en dop ze zelf. U hebt ca. 1 kg tuinbonen in de peul nodig.

    Extra lekker

    Voeg aan het einde van stap 2 150 g gekookte of Parmaham (in blokjes) of 200 g tonijn uit blik (in vlokken) toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren