Speciale chow mein met varkensvlees

    Speciale chow mein met varkensvlees

    6keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Gewokte groenten, knapperige cashewnoten, malse reepjes varkensvlees en zachte noedels vormen een topcombinatie in deze Chinese klassieker, die aanzienlijk minder zout en vet bevat dan het origineel en bovendien pijlsnel klaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 100 g cashewnoten
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 500 g oosterse roerbakgroenten (bijvoorbeeld paksoi, waterkastanjes, paprika's, bamboescheuten, broccoli en wortelen)
    • 250 g gaar varkensvlees, bijvoorbeeld char siu
    • 300 g panklare woknoedels
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry
    • 2 theel. oosters sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Rooster de cashewnoten Verhit een wok of grote koekenpan met 1 eetl. olie op matig vuur. Rooster de cashewnoten 2 min., of tot ze mooi kleuren. Schep ze op een bord en veeg de wok schoon.
    2. Roerbak de groenten en het vlees Verhit de resterende olie in de wok of koekenpan op matig vuur en roerbak de knoflook en gember hierin 10 sec. Draai het vuur wat hoger, voeg de groenten toe en roerbak ze 1 min. Voeg de vleesreepjes toe en roerbak ze 3 min. mee tot ze geheel warm zijn.
    3. Roerbak de noedels Voeg de noedels, sojasaus en rijstwijn of sherry toe aan de wok en strooi er wat zout en peper over. Roerbak het gerecht nog 3 min. of tot het door en door warm is. Schep het over in een voorverwarmde schaal, strooi het sesamzaad erover en schep alles goed om. Serveer het direct.

    Winkeltip

    Char siu (gemarineerd rood varkensvlees) kunt u bij de toko halen; u kunt ook 250 g varkensfiletlapjes marineren in een mengsel van 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. hoisinsaus en 1 eetl. vloeibare honing met een snufje Chinees vijfkruidenpoeder. Snijd ze in reepjes en voeg deze in stap 3 samen met de groenten toe. Controleer vlak voor u het gerecht serveert of de vleesreepjes volledig gaar zijn door er eentje doormidden te snijden.

    Vegetarische chow mein: … ander idee

    Verhit een wok of koekenpan met 2 eetl. zonnebloemolie en roerbak hierin 2-3 gesnipperde tenen knoflook en 5 cm gemberwortel (geschild en fijngesneden) 10 sec. Voeg 1 rode ui (in dunne partjes) en 1 grote aubergine (in blokjes) toe en roerbak ze 4 min. Voeg 1 courgette (in dunne schijfjes) en 150 g kastanjechampignions (in plakjes) toe en roerbak alles 4 min. Voeg 200 g gerookte tahoe (in blokjes), 500 g panklare woknoedels en 3 eetl. zwarte-bonenroerbaksaus toe. Roerbak het nog 3 min., of tot de noedels gloeiendheet zijn. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren