Stokbrood met varkensfricandeau en appelsaus

    Stokbrood met varkensfricandeau en appelsaus

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een topsandwich: knapperig stokbrood belegd met magere varkensfricandeau, frisse waterkers en een kruidige appelsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theel. olijfolie (of walnootolie)
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 3 handappels (bijvoorbeeld gala), geschild en in smalle partjes
    • sap van 1 citroen
    • 1 dl appelsap
    • 25 g fijne kristalsuiker
    • snufje gemalen piment
    • 1 stokbrood
    • 125 g varkensfricandeau, in dunne plakjes
    • 50 g waterkers, dikke steeltjes verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotten 5 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren. Voeg de appelpartjes, het citroen- en appelsap toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel afgedekt 5 min. zachtjes pruttelen.
    2. Voeg de suiker en het piment toe, draai het vuur wat hoger en laat het sap op matig vuur 8-10 min. inkoken tot het bijna geheel verdampt is en de appelpartjes bijna stuk koken.
    3. Prak de appelpartjes grof met een pureestamper. Laat de appelsaus afkoelen.
    4. Snijd het stokbrood overlangs bijna helemaal doormidden en klap het open. Bestrijk beide snijvlakken royaal met appelsaus. Beleg het brood vervolgens met de plakjes vlees en de waterkers. Klap het brood weer dicht en druk het goed aan. Snijd het brood dwars in 4 stukken en serveer 2 stukken per persoon.

    variaties

    • De appelsaus kunt u tot en met stap 3 van tevoren bereiden. U kunt hem 3 dagen in de koelkast bewaren, of 2 maanden in de diepvries. Maak de saus ook eens met peren en versgeperst sinaasappelsap en gebruik maanzaadbolletjes in plaats van stokbrood. * • Hebt u weinig tijd, dan kunt u kant-en-klare appelmoes of compote van goede kwaliteit gebruiken. Handig om een potje achter de hand te hebben! * • De appelsaus laat zich ook goed combineren met pittige kaas. Beleg het stokbrood met 125 g pittige kaas, ½ kleine rode ui, in dunne ringen gesneden, een in dunne schijfjes gesneden, rijpe tomaat en 100 g komkommerschijfjes.

    INFO

    591 kcal. * 108 g groente & fruit * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren