Strudel met geitenkaas en cranberry's

    Strudel met geitenkaas en cranberry's

    4keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een indrukwekkend hoofdgerecht voor een feestelijke vegetarische maaltijd: een hartige strudel met een vulling van champignons, kastanjes, cranberry's en friszure geitenkaas. Serveer hierbij een cranberrysaus en een gemengde groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g bulgur
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 rode uien, gesnipperd
    • 200 g kleine kastanjechampignons, grotere exemplaren in vieren gesneden
    • 200 g gare, gepelde kastanjes (uit vacuümpak), kleingesneden
    • 150 g cranberry's (vers of diepvries)
    • 1 eetl. verse tijmblaadjes
    • 200 g stevige, magere geitenkaas
    • 6 vellen filodeeg (totaal ca. 270 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Doe de bulghur in een pan en overgiet hem met 7½ dl kokendheet water. Breng dit opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat de bulghur 10 min. zachtjes pruttelen. Giet af.
    2. Verhit ondertussen 1 eetl. van de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Schep de uien hierin om en smoor ze afgedekt (met een deksel of een vel aluminiumfolie) 10-15 min. op zeer laag vuur. Voeg de champignons toe en bak dit mengsel onafgedekt nog 5 min.; roer het af en toe door.
    3. Doe de bulgur in een kom en roer er het champignonmengsel door. Voeg de kastanjes, cranberry's, tijm en wat zout en peper toe. Snijd de kaas in kleine blokjes, maar houd deze nog even apart.
    4. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Neem de vellen filodeeg uit de verpakking. Spreid 4 vellen filodeeg uit op het werkvlak, waarbij u ze langs de randen licht laat overlappen, zodat u een rechthoek van ca. 30x50 cm krijgt. Gebruik een beetje olie om de vellen aan elkaar te plakken. Verdeel de vulling over een lange zijde van de deeglap, op ca. 6 cm afstand van de rand. Strooi de blokjes kaas erover. Klap de zijrand over de vulling. Rol de deeglap met de vulling voorzichtig op tot een nette rol. Sluit de uiteinden door het deeg naar binnen te vouwen. Breng de strudel voorzichtig over op een ingevette bakplaat en buig hem tot een hoefijzervorm. Bestrijk hem licht met olie.
    5. Knip de resterende 2 vellen filodeeg met een keukenschaar in brede repen, verfrommel die licht en breng ze op de strudel aan (zo maskeert u ook scheurtjes in het deeg). Bestrijk de strudel met de resterende olie. Bak hem 25-30 min. tot hij goudbruin en knapperig is. Serveer de strudel warm.

    variatie

    • Als u geen cranberry's kunt krijgen, kunt u ter vervanging kleingesneden zachte, gedroogde abrikozen gebruiken. De kastanjes kunt u vervangen door 100 g geroosterde hazelnoten.

    INFO

    606 kcal. * feest-maal * 163 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren