Taboulé met feta en sinaasappel

    Taboulé met feta en sinaasappel

    6keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke maaltijdsalade met bulgur, rijkelijk besprenkeld met verse kruiden. Bereid liefst vooraf, zodat de smaken zich kunnen mengen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g bulgur
    • 450 g rijpe maar stevige tomaten, kleingesneden
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 50 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd (naar keuze)
    • 1 groene of rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden (naar keuze)
    • 4 eetl. verse kruiden, fijngesneden (bijv. munt, basilicum en/of korianderblad)
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • ½ theel. fijne kristalsuiker
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • 2 sinaasappels
    • 200 g fetakaas, in kleine blokjes
    • 25 g amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de bulgur in een kom, overgiet hem met kokendheet water en roer door. Laat de korrels 20-30 min. wellen.
    2. Vermeng ondertussen in een grote kom de tomaten, ui, olijven, chilipeper (als u die gebruikt), kruiden, knoflook en suiker. Meng er de olijfolie door.
    3. Trek met een zesteur dunne sliertjes van een sinaasappelschil en voeg deze toe aan het tomatenmengsel. Schil de sinaasappels dik af en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwijder de pitjes. Voeg de partjes en het opgevangen sap toe aan het tomatenmengsel.
    4. Laat de bulgur uitlekken in een zeef. Voeg de bulgur toe aan het tomatenmengsel. Laat het afkoelen en zet afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
    5. Schep kort voor het serveren de feta en het amandelschaafsel door de taboulé. Serveer met de slablaadjes, die stevig genoeg moeten zijn om de salade mee op te scheppen, of groot genoeg om rond een vork met taboulé te wikkelen.

    variaties

    • Vervang de feta door 2 kleine avocado's, in blokjes gesneden. * • Vervang het amandelschaafsel door grofgehakte walnoten of geroosterde pijnboompitten. * • Snijd wat gedroogde abrikozen fijn en voeg ze toe.

    SERVEREN MET

    200 g (bind)sla, jonge spinazie en snijbiet

    INFO

    508 kcal. * vooraf bereiden * 230 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren