Tahoesaté

    Tahoesaté

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Pittige pindasaus past uitstekend bij blokjes gerookte tahoe en aubergine. Serveer deze heerlijke, vegetarische spiesjes op een salade van knapperige taugé, minimaïskolfjes en komkommer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetl. pindakaas met stukjes noot
    • 1 theel. donkere sojasaus
    • 1 theel. vloeibare honing
    • 1 theel. Chinese rijstazijn of sherryazijn
    • 1 grote teen knoflook, gepeld
    • 1 bosuitje, in ringetjes
    • 6 eetl. magere kokosmelk
    • 1 eetl. zoete chilisaus, of naar smaak
    • 400 g gerookte tahoe (tofu)
    • 1 aubergine
    • 1 rode ui
    • 8 minimaïskolfjes, schuin doormidden gesneden
    • ½ komkommer
    • 250 g taugé
    • 2 eetl. ongezouten pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Leg 12 houten satéstokjes ca. 30 min. in een schaal met koud water. Doe ondertussen de pindakaas, sojasaus, honing, azijn, knoflook, bosui, kokosmelk en chilisaus in een blender of keukenmachine en pureer ze samen tot een dikke maar niet al te gladde saus.
    2. Verwarm de grill voor op een matige stand. Snijd de tahoe en aubergine in blokjes van 2-3 cm. Snijd ook de rode ui in stukjes van 2-3 cm.
    3. Blancheer de minimaïskolfjes 2-3 min. in een pan met kokend water, giet ze af in een zeef en spoel ze af met koud water. Snijd de komkommer in reepjes van ca. 5 cm. Schep de taugé, komkommer en maïskolfjes door elkaar op een grote schaal. Strooi de pinda's erover.
    4. Steek de tahoe, aubergine en ui om en om aan de geweekte satéstokjes. Leg een vel aluminiumfolie op de grillbakplaat en leg de spiesjes erop. Bestrijk ze licht met de pindasaus en gril ze 10-12 min., onder regelmatig keren; bestrijk ze tussentijds af en toe opnieuw met pindasaus. Verwarm de rest van de pindasaus in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
    5. Leg de spiesjes schuin op de salade en schep de warme pindasaus erover. Serveer direct.

    variaties

    • Kijk ook eens uit naar bijzondere soorten tahoe: bijvoorbeeld met sesamzaad of chilipeper. Biologische gerookte tahoe verdient de voorkeur; u vindt dit in het koelvak van sommige supermarkten en natuurvoedingswinkels. * • Vervang de helft van de taugé in de salade door in stukken gebroken haricots verts, 3 min. geblancheerd of gestoomd.

    INFO

    216 g groente & fruit * 331 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren