Thaise gehaktballetjes met paksoi

    Thaise gehaktballetjes met paksoi

    7keer bewaard
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bijzondere gehaktballetjes voor een doordeweekse maaltijd, op smaak gebracht met Thaise currypasta en sereh; u serveert ze met groenten in kokossaus en Thaise of kokosrijst (zie deze website).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g mager varkensgehakt
    • 4 bosuitjes, versnipperd
    • 1½ theel. groene Thaise currypasta
    • 2 theel. sereh (citroengras) op zonnebloemolie
    • 1 eiwit
    • 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
    • 200 g paksoi, kleingesneden
    • 185 g oesterzwammen, in plakjes
    • 2 dl kokosmelk
    • 1 theel. vissaus
    • 1 eetl. sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Gehakt goed vermengen met bosui, currypasta, sereh en eiwit. Druk het gehaktmengsel stevig aan met de bolle kant van de pollepel. Vorm het mengselt tot 12 balletjes en plet deze licht.
    2. 1 eetl. olie in een koekenpan met zware bodem verhitten en hierin de balletjes 8-10 minuten bakken tot ze gaar en goudbruin zijn. Halverwege de baktijd keren.
    3. Verhit terwijl u de gehaktballetjes bakt een koekenpan met hoge rand of wok, voeg de resterende olie toe en roerbak de paksoi en paddenstoelen hierin 2-3 min. op hoog vuur.
    4. Kokosmelk en vissaus door de groenten roeren, weer aan de kook brengen en nog heel even laten pruttelen. Serveer de gehaktballetjes met de groenten en strooi het sesamzaad erover.

    Rode Thaise gehaktballetjes met groenten … ander idee

    Vermeng 500 g rundertartaar met 3 gesnipperde bosuitjes, 1½ eetl. Thaise rode currypasta, 1 uitgeperste teen knoflook en 1 eiwit, zoals aangegeven in stap 1. Vorm er 12 gehaktballetjes van en bak ze zoals aangegeven in stap 3. Roerbak tegelijk 350 g gemengde groenten, bijvoorbeeld broccoliroosjes, peultjes en minimaïskolfjes, beetgaar in 2 eetl. olie. Voeg 120 g bamboescheuten (blikje) en 2 dl kokosmelk toe, breng ze opnieuw aan de kook en roer er 2 eetl. fijngesneden korianderblad door.

    … winkeltip

    Sereh geeft uw gerechten een authentiek Thais aroma. Het is handig een potje met fijngesneden of gepureerde sereh in huis te hebben, op aangezuurd water of olie (bewaar het potje na openen in de koelkast). Ter vervanging kunt u in dit recept ook ½ theel. gemalen sereh gebruiken, of 1 theel. gedroogde sereh, verkruimeld (zakje, toko). Verse sereh is het lekkerst: gebruik voor dit recept ½ stengel, fijngesneden, en vries eventuele resterende sereh in (in de diepvries is sereh 6 maanden houdbaar).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren