Thaise groene kipcurry

    Thaise groene kipcurry

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met aromatische Thaise currypasta maakt u van kip, malse jonge aubergines en courgettes in een handomdraai een exotische maaltijd. Serveer de curry met romige kokosrijst: een topcombinatie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, ca. 125 g per stuk
    • 4 eetl. groene Thaise currypasta
    • 2-3 eetl. olijfolie
    • 2 uien, in ringen
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 5-6 miniaubergines (ca. 250 g), gehalveerd
    • 5 dl kokendheet water
    • 4 minicourgettes (ca. 200 g), steeltjes afgesneden
    • 4 takjes basilicum, blaadjes in flinters
    • 4 takjes koriander, blaadjes in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De kipfilets in een kom vermengen met de currypasta, zodat ze goed met het kruidenmengsel bedekt zijn.
    2. Verhit 2 eetl. olie in een grote, vrij diepe koekenpan, liefst met deksel, op matig tot hoog vuur. Bak hierin de kipfilets aan elke kant 1 min. tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een bord.
    3. Voeg zo nodig de resterende olie aan de pan toe en bak hierin uienringen, knoflook, paprika en aubergines 1 min. onder voortdurend omscheppen. Leg de stukken kip weer in de pan, schep ze om met de groenten en schraap de eventueel resterende currypasta uit de kom in de pan.
    4. Strooi er wat zout en peper over en schenk het kokendhete water erbij. Breng de curry aan de kook en draai het vuur laag. Dek de pan af met een deksel of een vel aluminiumfolie en laat de curry 10 min. zachtjes pruttelen.
    5. De courgettes aan de pan toevoegen en afdekt 5 min. mee laten stomen. Op smaak brengen met zout en peper. Neem de pan van het vuur en roer het basilicum en de koriander door de curry. Serveer hem direct.

    Winkeltip

    Gebruik voor dit recept heel kleine aubergines en courgettes. Kunt u alleen grotere exemplaren krijgen, snijd deze dan in schijfjes. Gebruik echter liever geen volgroeide aubergines en courgettes.

    … serveeridee

    Serveer bij deze curry romige kokosrijst, die qua structuur doet denken aan risotto. Kook 200 g langkorrelige rijst 7 min. in een pan met kokend water, giet hem af en doe hem terug in de pan. Roer er 4 dl kokosmelk uit blik, 2 dl kokendheet water en een snufje zout door. Breng de rijst opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat de rijst goed afgedekt 12-15 min. zachtjes pruttelen, of tot hij beetgaar is en de kokosmelk dik en romig is geworden. Schep de rijst tussentijds een- of tweemaal om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren