Thaise kipspiesjes

    Thaise kipspiesjes

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Kebabs van kipgehakt, op smaak gebracht met frisse en pittige Thaise ingrediënten, worden geserveerd met spiesjes waaraan u minimaïskolfjes, paprika en bosuitjes rijgt: een slanke en gezonde maaltijd. Serveer er eventueel nog een salade van oosterse groenten bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 24 minimaïskolfjes (totaal ca. 250 g)
    • 1 grote gele paprika, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
    • 8 bosuitjes
    • 500 g kipgehakt (of varkensgehakt)
    • het wit van 1 klein ei
    • 2½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 3 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 2 theel. Thaise vissaus
    • 1 stengel citroengras (sereh), in smalle ringetjes
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 theel. sesamolie
    • 1 theel. sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Leg zestien houten satéstokjes 30 min. in een schaal met koud water. Kook intussen de maïs 2 min. in een pan met lichtgezouten kokend water en giet af. Snijd de paprika in ruitjes van 2-3 cm. Snijd 6 bosuitjes in stukjes van 4 cm. Steek de maïskolfjes, paprikaruitjes en stukjes bosui om en om aan 8 spiesjes. Leg ze op een bord. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    2. Snijd de resterende bosuitjes in smalle ringetjes. Doe deze met het gehakt, het eiwit, de gember, knoflook, koriander, vissaus en sereh in een keukenmachine en maak een samenhangend, maar niet al te glad mengsel.
    3. Verdeel het mengsel in 8 porties en kneed hiervan ‘worstjes’ om de resterende 8 spiesjes. Leg een vel aluminiumfolie op de grillbakplaat en leg de spiesjes hierop. Vermeng de plantaardige olie met de sesamolie en bestrijk de kip- en groentespiesjes er licht mee. Voeg het sesamzaad toe aan het resterende oliemengsel.
    4. Grill de kipspiesjes 15-20 min. onder af en toe keren tot ze gaar en goudbruin zijn. Voeg halverwege de groentespiesjes toe en grill deze 8-10 min. onder af en toe keren tot ze gaar zijn en licht kleuren. Bestrijk de spiesjes 1 min. voor ze klaar zijn met de sesamzaadolie. (Als de spiesjes niet allemaal tegelijk onder uw grill passen, kunt u eerst de kipspiesjes grillen en deze warm houden terwijl u de groentespiesjes grilt.) Serveer met zoete chilisaus als dip.

    SERVEREN MET

    zoete chilisaus

    kokstips

    • Het is handig een potje groene Thaise currypasta op voorraad te hebben: als u weinig tijd hebt, kunt u dit gebruiken ter vervanging van gember, knoflook, koriander en vissaus. U hebt voor dit recept voldoende aan 2 theel. * • U kunt het gehaktmengsel van te-voren klaarmaken. Afgedekt met keukenfolie kunt u het 2 dagen bewaren.

    INFO

    124 g groente & fruit * vooraf bereiden * 215 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren