Tortilla's met pittig rundvlees

    Tortilla's met pittig rundvlees

    6keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Malse bieflapjes zijn vrij goedkoop en snel klaar. Samen met Spaanse peper, gele paprika en avocado vormen ze een pittige, maar toch zachte tortillavulling.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g rosbief à la minute
    • 1 theel. paprikapoeder
    • 1 theel. gemalen komijn
    • 3 eetl. zonnebloemolie
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 1 gele paprika, in dunne reepjes
    • 2 Spaanse pepers (liefst 1 rode en 1 groene), zaad verwijderd en fijngesneden
    • 4 bloemtortilla's van 20 cm doorsnee
    • 1 rijpe avocado, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de plakjes rosbief in dunne reepjes en bestuif deze met paprikapoeder, komijn en wat zout en peper.
    2. Verhit 1 eetl. van de olie in een grote, afsluitbare koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de helft van de biefreepjes op matig tot hoog vuur 30-60 sec. tot ze de gewenste gaarheid hebben (bruin van buiten en rood of rosé van binnen). Schep ze op een bord en laat ze rusten. Schenk nog wat olie in de pan en bak de resterende biefreepjes. Schep ze uit de pan.
    3. Schenk de resterende olie in de pan. Schep hierin de uienringen 2 min. om. Paprika en Spaanse pepers toevoegen en 3 min. meebakken. Strooi er wat zout en peper over. Verdeel de biefreepjes over de groenten en laat ze opwarmen in de stoom. Neem de pan van het vuur en leg het deksel op de pan om de inhoud warm te houden.
    4. Verwarm de tortilla's in een andere koekenpan 30 sec. per kant (of verwarm ze in een stapeltje in de magnetron). Verdeel het vlees-groentemengsel over het midden en verdeel de plakjes avocado erover. Rol de tortilla's op en serveer ze.

    Sandwich met biefreepjes: … ander idee

    Snijd 4 lange ciabattabroodjes of pistolets horizontaal open, maar zorg dat ze aan één kant dicht blijven. Verwarm of rooster ze 1 min. onder een matig warme grill. Bak de biefreepjes zoals aangegeven in stap 1. Roer 2 theel. grove mosterd door 5 eetl. mayonaise en besmeer hiermee de onderste helften van de broodjes. Schik hierop 4 grote tomaten (in schijfjes). Verdeel hierover de biefreepjes. Vermeng eventuele uitgelopen vleessappen op het bord met 1 eetl. olijfolie en 1 theel. citroensap. Schep 40 g waterkersblaadjes hierin om en verdeel ze over de biefreepjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren