Tropische avocado-krabsalade

    Tropische avocado-krabsalade

    3keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Deze zomerse salade is ideaal voor een feestelijke gelegenheid. Krab levert eiwit, maar weinig vet en laat zich perfect combineren met sappige papaja en romige avocado. Serveer er licht roggebrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kropjes Little Gem of 1 kropsla, versnipperd
    • 1 rijpe papaja
    • 1 grote, stevige, rijpe avocado
    • 400 g borlottibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 200 g vers wit krabvlees
    • Voor de dressing
    • 4 eetl. magere yoghurt
    • 2 eetl. slanke mayonaise
    • 15 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • geraspte schil en sap van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vermeng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, gember, limoenschil en -sap in een kom.
    2. Spreid de slablaadjes uit op een grote, platte schaal. Snijd de papaja overlangs doormidden en verwijder het zaad. Schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Schik deze op de sla.
    3. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schik deze eveneens op de sla, om en om met de papaja.
    4. Schep de bonen en de krab losjes door elkaar. Verdeel dit mengsel over de salade. Schenk de dressing erover en serveer direct.

    kokstip

    • Als de avocado bij aankoop nog hard is, kunt u het rijpingsproces versnellen door hem in een papieren zakje bij kamertemperatuur te bewaren. Rijpe avocado's kunt u 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

    variatie

    • Kunt u bij uw vishandelaar geen verse krab krijgen, dan kunt u ter vervanging ook 200 g surimi (imitatiekrab) kopen.

    INFO

    195 g groente & fruit * zalig zomers * 297 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren