Tropische vruchtentrifle

    Tropische vruchtentrifle

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Iedereen houdt van trifle. In deze supersnelle versie worden amandelkoekjes besprenkeld met sherry en gecombineerd met tropische vruchten, vanillevla en geklopte room.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 g amaretti of andere amandelkoekjes
    • 9 eetl. zoete sherry
    • 440 g gemengde tropische vruchten op siroop (blik)
    • 5 dl vanillevla
    • 2 dl slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Breng een laagje koekjes aan Verdeel de amaretti over 6 coupes of schaaltjes van 2 dl inhoud. Sprenkel in elke coupe 1½ eetl. sherry over de koekjes.
    2. Voeg de vruchten toe Laat de vruchten uitlekken maar vang de siroop op. Schep in elke coupe 2 eetl. siroop. Houd 4-5 stukjes fruit apart ter garnering en verdeel de rest van de vruchten over de coupes.
    3. Schep de vla en room erover Verdeel de vanillevla over de vruchten en schep hierop een flinke dot stijfgeslagen (en eventueel gezoete) room. Snijd de resterende stukjes fruit klein en strooi ze over de room. Zet de trifles tot gebruik in de koelkast.

    Variaties

    • Maak deze trifle ook eens met 400 g verse aardbeien (zo nodig gehalveerd of in vieren gesneden), omgeschept met 1 eetl. fijne kristalsuiker, en gebruik sinaasappelsap in plaats van sherry om de koekjes te besprenkelen. • In plaats van zoete sherry kunt u ook sinaasappellikeur gebruiken.

    Trifle met sinaasappelroom

    Laat ½ pot frambozen- of aardbeienjam in ca. 1 min. smelten in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer er 50 g diepvriesframbozen door. Snijd een (madeira)cake in plakjes en verdeel deze over een schaal. Sprenkel er 4 eetl. sherry en 4 eetl. sinaasappelsap over en verdeel hierover de frambozen en jam. Klop 2½ dl slagroom met de dun afgeraspte schil en het sap van 1 sinaasappel (en een beetje suiker) tot zachte pieken. Spreid de sinaasappelroom over de vruchten uit. Zet de trifle 10 min. in de diepvries (dit is niet echt noodzakelijk, maar de cake raakt zo beter doordrenkt).

    Trifle met mandarijntjes en meringues … andere ideeën

    Bestrijk 4 plakjes (madeira)cake met lemon curd en verdeel deze over 4 schaaltjes. Verdeel 300 g partjes mandarijn (blik, uitgelekt) over de schaaltjes. Roer 4 eetl. lemon curd door 5 dl yoghurt en schep dit over de mandarijntjes. Verdeel er wat schuimpjes over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren