Tunesische fattoush met tonijn

    Tunesische fattoush met tonijn

    5keer bewaard
    26min


    Maak dit als eerste!

    Dit soort broodsalades met knapperige groenten zijn, in allerlei varianten, heel populair in het hele Midden-Oosten. Ze worden vaak bij gebraden lamsvlees geserveerd. In deze versie vormt de fattoush, aangevuld met gegrilde verse tonijn, een maaltijdsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote tomaten
    • 1 komkommer, gehalveerd, zaad verwijderd en in blokjes
    • 6 bosuitjes, in ringetjes
    • 2 kropjes Little Gem of 1 kropsla
    • 40 g bladpeterselie, fijngesneden
    • 15 g munt, fijngesneden
    • 2 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 12 ontpitte zwarte olijven, in plakjes
    • 4 grote volkorenpitabroodjes
    • 4 tonijnsteaks, elke ca. 125 g
    • Voor de dressing
    • 4 eetl. extra vergine olijfolie
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • geraspte schil en sap van 2 grote citroenen
    • ¼ theel. harissa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:26min 

    1. Doe voor de dressing de olijfolie, knoflook, citroenschil en -sap en de harissa in een grote slakom en klop ze door elkaar.
    2. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein. Doe dit met de blokjes komkommer en de bosuitjes in de slakom.
    3. Snijd de slakropjes in de lengte doormidden en scheur de blaadjes in stukjes. Voeg ze samen met de kruiden, kappertjes en olijven toe aan de kom en schep de salade om. Verwarm de grill voor op een matige stand.
    4. Rooster de pitabroodjes aan elke kant 1-2 min. tot ze bruin kleuren en mooi opzwellen. Laat ze iets afkoelen en scheur ze in stukjes van ca. 2-3 cm. Voeg ze toe aan de salade.
    5. Bestrooi de tonijn met wat versgemalen zwarte peper. Leg de stukken op het grillrooster en grill ze 2-3 min. Keer ze en grill ze nog 2-3 min. tot ze precies gaar zijn.
    6. Laat de tonijn enigszins afkoelen en verdeel hem met een vork in vlokken. Voeg deze toe aan de salade, schep losjes om en serveer direct.

    INFO

    280 g groente & fruit * 589 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren