Tunesische ratatouille met ei

    Tunesische ratatouille met ei

    3keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Warme Noord-Afrikaanse kruiden geven een pittig accent aan deze eieren, genesteld in een bedje van mediterrane groenten. Met knapperig brood erbij biedt dit een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 uien, in dunne ringen
    • 3 groene paprika's, in dunne reepjes
    • 2 kleine courgettes, in dunne schijfjes
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. milde paprikapoeder
    • 1 theel. gemalen komijn
    • flink snufje cayennepeper
    • 400 g tomaten uit blik, in stukken
    • 8 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Neem een zeer grote, diepe koekenpan die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit hierin de olie en bak vervolgens de uienringen 5 min. op matig vuur. Paprika, courgette en knoflook toevoegen, omscheppen en afgedekt 5 min. onder regelmatig omscheppen bakken tot ze beginnen te kleuren.
    2. Paprikapoeder, komijn, cayennepeper en wat zout en peper erover strooien. Schep de tomaten erdoor. Laat de ratatouille afgedekt nog 5 min. pruttelen. Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
    3. Maak 8 kuiltjes in de ratatouille en breek in elk 1 ei. Bak de eieren 2 min. op matig vuur. Zet de pan nog 2-3 min. onder de grill tot de eieren precies gaar zijn. Serveer direct.

    Variaties

    Bak in stap 1 kleine blokjes aardappel mee met de groenten. Een andere variant: in plaats van met eieren kunt u de ratatouille ook serveren met gegrilde saucijsjes, koteletjes, linzen of bonen, bijvoorbeeld limabonen of cannellinibonen.

    Kooktip

    U kunt de ratatouille ook in een vuur- en ovenvaste schaal bereiden en de eieren nog 10 min. ‘afbakken’ bij 190°C/gasstand 5.

    Meer pit

    Voor het authentieke Noord-Afrikaanse aroma vervangt u paprikapoeder, komijn en cayennepeper door 2 theel. ras-el-hanout, een Marokkaans specerijenmengsel met onder andere rozenblaadjes. U kunt ook het gewone paprikapoeder vervangen door gerookt scherp paprikapoeder (pimentón picante). 8 • Schep in stap 3, vlak voor u de eieren toevoegt, 4 gare, pittige saucijsjes (bijvoorbeeld merguezworstjes), in plakjes gesneden, door de ratatouille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren