Varkenshaas met peer en dragon

    Varkenshaas met peer en dragon

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Mals varkensvlees en peren vormen een klassieke combinatie. Met deze lichte, romige dragonsaus serveert u ze als elegante (maar snelle) maaltijd: ideaal voor gasten. Geef hierbij citroenrijst en gestoomde asperges of broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 15 g boter
    • 1 eetl. olijfolie
    • 2 rijpe peren (bijvoorbeeld Conference), uitgeboord en in dunne partjes
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 2 varkenshaasjes, totaal ca. 500 g, in dunne plakjes
    • 1½ dl droge witte wijn
    • 2 eetl. fijngesneden dragon
    • 4 eetl. magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de helft van de boter met ½ eetl. olie in een koekenpan en bak de perenpartjes hierin 5 min. op hoog vuur tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een voorverwarmd bord en houd ze afgedekt warm.
    2. Voeg de resterende boter en olie toe aan de pan en bak hierin de sjalotten 3-4 min. onder af en toe omscheppen tot ze mooi kleuren.
    3. Voeg de plakjes varkenshaas toe en bak ze 5-6 min. tot ze licht kleuren. Keer ze halverwege.
    4. Schenk de wijn in de pan, breng deze aan de kook en laat hem in 1-2 min. licht inkoken. Roer er de dragon en crème fraîche door en laat hem nog ca. 1 min. inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de plakjes varkenshaas met de perenpartjes erop en schep de saus erover.

    Variaties

    Vervang de peren en witte wijn door appelringen en droge cider. Gebruik lamsschijven, -medaillons of -biefstuk in plaats van varkenshaas en laat ze in stap 3 15-20 min. pruttelen tot ze gaar zijn.

    Serveeridee

    Kook hierbij rijst en bereid de asperges of broccoli erboven in een stoominzet: dat spaart afwas en energie. Roer vlak voor het serveren de dun afgeraspte schil van 1 citroen door de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren