Vegetarische ‘hachee’

    Vegetarische ‘hachee’

    5keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Hachee was dé manier om restjes vlees te verwerken. Hier worden gemengde, kleurrijke groenten en verkruimelde Parmezaanse kaas gecombineerd tot een complete vegetarische maaltijd. Geef er een fruitige relish of chutney bij.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 500 g gekookte, vastkokende aardappels, in blokjes
    • 200 g savooiekool, in dunne reepjes
    • 200 g wortels, geschrapt en in dunne schijfjes
    • 5 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino
    • 2 eetl. peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak hierin de aardappelblokjes ca. 3 min. tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de kool en wortels toe. Bak alles nog 2 min. onder af en toe voorzichtig omscheppen.
    2. Schenk er 1 dl water bij. De pan afsluiten en de groenten 3 min. zachtjes laten pruttelen. Voeg de bosuitjes toe en laat de groenten afgedekt nog ca. 6 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Verkruimel de kaas over de groenten en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

    variaties

    • Voor een niet-vegetarische versie kunt u tegelijk met de bosuitjes 175 g hamblokjes toevoegen. * • In plaats van de kool kunt u in plakjes gesneden spruitjes gebruiken.

    INFO

    225 g groente & fruit * 391 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren