Vegetarische couscoussalade

    Vegetarische couscoussalade

    7keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Harissa geeft pit aan deze snelle couscoussalade met gerookte tahoe, zongedroogde tomaatjes, gele rozijnen en amandelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. olie (van het potje met zongedroogde tomaten)
    • 220 g gerookte tahoe, in blokjes van 1½ cm
    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 bosuitjes, in ringetjes
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 4½ dl groentebouillon (van blokje)
    • 250 g couscous
    • 75 g gele rozijnen
    • snufje kaneel
    • 6 zongedroogde tomaatjes op olie
    • 2 theel. rodewijnazijn
    • 2 theel. harissa
    • 50 g amandelschaafsel
    • fijngesneden peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit 1 eetl. van de olie van de zongedroogde tomaatjes in een koekenpan en schep hierin de blokjes tahoe ca. 2 min. om tot ze mooi kleuren. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    2. Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de bosuitjes en knoflook 2 min. op matig vuur. Schenk de bouillon erbij en breng deze aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous, rozijnen en kaneel erdoor. Laat de couscous in een afgesloten pan 3 min. wellen. Schep de blokjes tahoe erdoor en laat de couscous afgedekt nog 2 min. wellen.
    3. Snijd terwijl u de couscous laat wellen de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Vermeng voor de pikante dressing de resterende 2 eetlepels olie van het potje zongedroogde tomaatjes met de rodewijnazijn, harissa, tomaatjes en wat peper.
    4. Sprenkel de dressing over de warme couscous en schep deze luchtig om met een vork. Schep de couscous op voorverwarmde borden en strooi er het amandelschaafsel en de fijngesneden peterselie over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren