Vietnamese noedelsalade met tahoe

    Vietnamese noedelsalade met tahoe

    7keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een spannende salade in laagjes, met knapperige groenten, verse kruiden, mihoen en gemarineerde, gegrilde tahoe. Leg de tahoe liefst enkele uren van tevoren in de marinade, zodat hij de smaken goed kan opnemen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g stevige tahoe (tofu), uitgelekt
    • 250 g taugé
    • 200 g paksoi (of Chinese kool, of amsoi), in dunne reepjes
    • 15 g korianderblad, kleingesneden
    • 15 g basilicum, grofgesneden
    • sap van 2 limoenen (gebruik de geraspte schil voor de marinade)
    • 200 g peultjes
    • 250 g brede mihoen
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 theel. fijne kristalsuiker
    • 100 g ongezouten pinda's, grofgehakt
    • ½ komkommer, in julienne
    • Voor de marinade
    • 2 groene chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 6 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • 4 eetl. lichte sojasaus
    • geraspte schil van 2 limoenen
    • 1 theel. sesamolie
    • 4 eetl. droge sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Snijd de tahoe horizontaal doormidden en leg de stukken naast elkaar in een ondiepe glazen ovenschaal. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk de plakken tahoe hiermee aan beide kanten. Laat afgedekt minstens 30 min. marineren.
    2. Vermeng ondertussen de taugé, paksoi, koriander en basilicum in een grote, diepe schaal. Verdeel er het limoensap over. Doe de peultjes in een pan met kokend water, breng dit opnieuw aan de kook en blancheer ze gedurende 1 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze schrikken met koud water. Strooi de peultjes over het taugémengsel.
    3. Breng een pan met water aan de kook en voeg de mihoen toe. Breng opnieuw aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de noedels afgedekt 4 min. wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing). Afgieten in een vergiet en weer in de pan doen.
    4. Verwarm de grill voor. Giet de marinade van de tahoe af boven de noedels en schep deze ermee om. Laat de plakken tahoe in de ovenschaal liggen.
    5. Bestrijk de plakken tahoe met 1 eetl. olijfolie en bestrooi ze met 1 theel. suiker. Grill ze 4-6 min. tot ze beginnen te kleuren en een dun korstje krijgen. Keer de plakken tahoe met een spatel, verdeel er 1 eetl. olijfolie en 1 theel. suiker over, en grill ze nog 4 min. Strooi de pinda's erover en grill de tahoe nog 2 min. of tot de pinda's kleuren.
    6. Schep de noedels als een laagje op de salade. Snijd de tahoe in reepjes van 2 cm breed en verdeel ze samen met de komkommer en de geroosterde pinda's over de salade. Serveer direct, voordat de tahoe afkoelt.

    variatie

    • In plaats van tahoe kunt u ook dunne plakjes kalkoenfilet of biefstuk gebruiken. Als u kalkoen gebruikt, dient u de marinade na het marineren 2-3 min. te koken voordat u hem over de mihoen uitschenkt.

    INFO

    213 g groente & fruit * vooraf bereiden * 608 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren