Visbouillon

    Visbouillon

    2keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Visafval (graten, koppen en vellen) is heel geschikt om bouillon van te trekken. Kies witvis met een lekkere eigen smaak, zoals tong, kabeljauw of schol. (Vette vis is hiervoor niet geschikt: de bouillon zou dan een onaangename en vettige smaak krijgen.)

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg witvisafval (graten, koppen en vellen)
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 4 takjes peterselie
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 wortels, in dunne schijfjes
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
    • 4 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de vissenkoppen en graten goed af en doe ze in een grote pan. Schenk er ruim 1¼ liter water bij, breng dit aan de kook en schuim af. Voeg ui, peterselie, laurier, wortels, bleekselderij en peperkorrels toe. Laat de bouillon ca. 30 min. op laag vuur trekken.
    2. Neem de pan van het vuur en laat de bouillon afkoelen. Zeef de bouillon boven een hittebestendige kom; verwijder visafval en groenten. Gebruik de bouillon direct of bewaar in de koelkast of diepvries.

    variaties

    • Voor een bijzonder visgerecht kunt u 1 liter water en ruim 2½ deciliter witte wijn gebruiken. • U kunt ook een bouillon trekken van schaal- en schelpdieren: bijvoorbeeld de pantsers van garnalen, krab, kreeft, of met mosselschelpen.

    kokstip

    • Verse bouillon kunt u 3-4 dagen in de koelkast bewaren, of 6 maanden in de diepvries.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren