Viskoekjes met tonijn

    Viskoekjes met tonijn

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Met blikken tonijn en maïs uit de voorraadkast, een beetje mierikswortel uit een potje en verse bosuitjes bakt u deze overheerlijke viskoekjes. Serveer ze met citroenmayonaise en een gemengde salade, of met gestoomde sperziebonen en kort gebakken halve tomaten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 g bloemige aardappels, geschild en in blokjes
    • 25 g boter
    • 1 eetl. mierikswortel (potje)
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • 3 bosuitjes, gesnipperd
    • 200 g maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 200 g tonijn uit blik, uitgelekt
    • 2 eetl. bloem
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • citroenmayonaise en partjes citroen om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de aardappelblokjes 15-20 min. in een pan lichtgezouten, kokend water tot ze gaar zijn. Giet ze af, laat ze even uitdampen in de pan en prak ze met de boter.
    2. Voeg mierikswortel, peterselie, bosuitjes en maïs toe aan de warme aardappelpuree en schep alles goed om. Voeg de tonijn en wat zout en peper toe. Laat het mengsel enigszins afkoelen.
    3. Vorm van het aardappel-tonijnmengsel 8 dikke koekjes van ca. 7 cm doorsnee. Bestuif ze aan beide kanten met bloem.
    4. Verhit de olie in een grote koekenpan, liefst met antiaanbaklaag. Bak hierin de viskoekjes aan elke kant 3-4 min. tot ze mooi kleuren. Keer ze voorzichtig met een spatel. Bak ze in gedeelten als ze niet allemaal tegelijk in uw koekenpan passen; houd daarbij de eerste lichting warm terwijl u de rest bakt. Serveer de viskoekjes warm met citroenmayonaise en partjes citroen.

    Kooktip

    Hebt u voldoende tijd, laat de ongebakken viskoekjes dan 30 min. opstijven in de koelkast: ze zijn zo gemakkelijker te hanteren.

    Variaties

    • Vervang de tonijn door rode zalm. • Neem 2 eetl. groene pesto in plaats van peterselie. • Laat de kruiden achterwege en neem maïs met rode en groene paprika. • Voeg wat fijngesneden groene Spaanse peper, dun afgeraspte limoenschil, knoflook en fijngesneden korianderblad toe. • Of voeg dun afgeraspte citroenschil, gesnipperde dille en kappertjes toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren