Boniet

    Boniet

    94keer bewaard
    10min


    130 personen hebben dit gemaakt

    Een oud Italiaans recept dat mijn oma vaak maakte. Het wordt bereid op basis van peterselie en knoflook en gegeten met een warm, krokant broodje. Het is bijna een zonde dit recept openbaar te maken, maar ik weet zeker dat u er niet zo van geniet als wij. De boniet is het lekkerst als het een nacht in de koelkast heeft gestaan.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 bosjes verse peterselie, zeer fijngesneden
    • 1 blikje (50 gr) ansjovisfilet, uitgelekt en fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
    • 4 eetlepels witte wijnazijn
    • 8 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een middelgrote kom peterselie, ansjovis en knoflook door elkaar scheppen. Tomatenpuree, azijn en olijfolie erdoor roeren. Serveren op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    9

    Ik ben hier heel tevreden mee. Een fantastiese smaak. Ik voeg de volgende keer misschien wat pijnboompitten toe, maar het smaakt zo ook uitstekend. - 23 sep 2009

    van
    3

    Dank je wel dat je het recept gedeeld hebt hier! Ik heb het als een voorafje gebruikt met krokante toastjes, echt heerlijk! - 25 okt 2014

    1

    Ik ga het nu proberen 😊 - 28 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren