Vleesbouillon

    Vleesbouillon

    1keer bewaard
    2uur20min


    Maak dit als eerste!

    Gebruik rauwe, verse of gekookte runder-, kalfs- of lamsbotten en stukjes mager vlees voor deze vleesbouillon. Verwijder eerst eventuele vetrandjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg runder-, kalfs- of lamsbotten
    • 2 takjes tijm
    • 2 takjes peterselie
    • 1 groot laurierblad
    • 2 uien, grofgehakt
    • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
    • 2 wortels, in grove stukken
    • 6 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Doe de botten in een pan en overgiet ze met 2 liter water. Breng aan de kook en schep het schuim af.
    2. Bind de tijm, peterselie en het laurierblad bijeen met keukengaren. Voeg ze samen met de uien, bleekselderij, wortels en peperkorrels toe aan de pan. Laat de bouillon afgedekt 2-3 uur op laag vuur trekken.
    3. Zeef de bouillon boven een hittebestendige kom; verwijder botten en groenten. Laat de bouillon afkoelen en plaats hem in de koelkast. Schep het gestolde vet eraf alvorens de bouillon te gebruiken.

    kokstip

    • De bouillon krijgt een mooie donkere kleur als u de botten eerst 40 min. roostert in een op 200°C/gasstand 6 voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren