Warme aardappelsalade met ei en pittige pindadressing

    Warme aardappelsalade met ei en pittige pindadressing

    8keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Krielaardappeltjes zijn lekker snel klaar en dus ideaal voor wie het druk heeft. Met hardgekookte eieren en kort gestoomde groenten maakt u hiermee een verrassende, warme salade, die u besprenkelt met een romige pindadressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g schoongeboende krielaardappeltjes
    • 2 grote wortels, geschild en in juliennereepjes
    • 125 g dunne sperziebonen, in stukjes van 2-3 cm
    • 1 kleine bloemkool, in roosjes
    • 6 eieren, op kamertemperatuur
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 2½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • ¼ theel. chilivlokken
    • 1 eetl. limoensap
    • 1 theel. lichtbruine basterdsuiker
    • 4 eetl. pindakaas met stukjes noot
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 theel. rodewijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Neem een grote pan waarop een stoominzet past en kook hierin de aardappeltjes in 10-12 min. beetgaar; doe de wortelen, sperziebonen en bloemkool in de stoominzet en plaats deze gedurende de laatste 8 min. boven de pan met aardappeltjes.
    2. Leg terwijl u de groenten kookt de eieren in een pan met kokend water en kook ze 8 min. Giet ze af en laat ze afkoelen in koud water.
    3. Verhit intussen de zonnebloemolie in een pannetje en bak hierin de knoflook, gember en chilivlokken 1 min. Voeg het limoensap, de suiker, pindakaas en 8 eetl. van het kookwater van de aardappeltjes toe. Verwarm dit mengsel al roerend bijna tot het kookpunt.
    4. Giet de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan. Voeg de gestoomde groenten toe. Sprenkel de olijfolie en azijn erover en schep de aardappeltjes en groenten hiermee losjes om. Houd ze afgedekt warm. Pel de eieren en snijd ze in de lengte in 4 partjes. Doe de warme aardappeltjes en groenten in een voorverwarmde schaal en schik de eierpartjes erop. Sprenkel de warme pindadressing erover en serveer de aardappelsalade direct.

    Chinese groenten met pindadressing: … ander idee

    Vervang de aardappeltjes en verse groenten door 500 g panklare wokgroenten (diepvries) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sprenkel de pindadressing erover en bestrooi ze met 2 eetl. gekruide pitten en zaden. Serveer de groenten met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren