Warme mango-perencompote

  11 minuten

  Met 2 blikken fruit uit uw voorraadkast zet u zo een exotisch dessert op tafel: door wat kardemompeulen en frisse limoen toe te voegen aan de siroop, geeft u dit nagerecht een heel bijzondere ondertoon.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 425 g mangopartjes uit blik
  • 425 g perenpartjes uit blik
  • dunne sliertjes of afgeraspte schil en sap van 1 limoen
  • 9 groene kardemompeulen
  • 2 eetl. grofgehakte pistachenoten

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:11min 

  1. Hang een zeef boven een pan en laat de vruchtenpartjes hierin uitlekken. Schud de zeef even uit en hang hem boven een kom. Snijd de vruchtenpartjes zo nodig wat dunner.
  2. Voeg limoenschil en -sap toe aan de pan. Kerf de kardemompeulen aan de zijkant open en voeg ze toe. Breng de siroop aan de kook. Laat hem op matig tot hoog vuur in 5-6 min. tot de helft inkoken en het aroma van de kardemompeulen opnemen.
  3. Schik intussen de vruchtenpartjes in 4 ondiepe coupes of schaaltjes. Verwijder indien gewenst de kardemompeulen en schep de ingekookte siroop over de vruchtenpartjes. Strooi de pistachenoten over de compote en serveer hem.

  Variaties

  • Vervang de limoen en kardemompeulen door dunne sliertjes of afgeraspte schil van 1 sinaasappel (zonder het sap) en 1 kaneelstokje. • Gebruik grofgehakte walnoten of geroosterd amandelschaafsel in plaats van pistachenoten. • Vervang de mango's en peren door 425 g perzikpartjes en 425 g lychees uit blik.

  … werk vooruit

  Dit gerecht is perfect van tevoren te bereiden. Verdee de vruchtenpartjes over een grote schaal, schenk de siroop (met de kardemompeulen) erover en zet de compote enkele uren of een hele nacht in de koelkast.

  Perencompote met rozenwater en pistache-ricotta … ander idee

  Volg het basisrecept, maar gebruik halve peren uit blik in plaats van perenpartjes. Vermeng 100 g ricotta met 1 theel. poedersuiker en 1 eetl. rozenwater. Vul de holtes in de halve peren met dit mengsel en druk de pistachenoten hierin. Snijd eventuele resterende halve peren in partjes en schik ze samen met de mangopartjes rondom de gevulde peren. Schep de ingekookte siroop erover.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)