Worstenmuffins

    Worstenmuffins

    6keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze zachte worstenmuffins vallen bij jong en oud in de smaak. Er gaat wat chilisaus door het eierbeslag voor wat extra pit: als u (of uw kinderen) het liever niet zo scherp eten, kunt u die weglaten. Serveer hierbij gewokte reepjes kool of broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 12 chipolataworstjes van goede kwaliteit
    • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • 115 g bloem
    • 2 eieren
    • 3 dl halfvolle melk
    • 1½ theel. Caribische chilisaus of enkele druppels tabasco (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Vet 12 holtes van een muffinbakvorm in met olie en verwarm deze in de oven. Leg in elke holte 2 halve worstjes en bak ze 5 min. Keer de worstjes, voeg de halve tomaatjes toe en bak ze 2 min. mee.
    2. Terwijl u de worstjes bakt bloem, eieren, melk, chilisaus (als u die gebruikt) en wat zout en peper in een kom tot een glad en schuimig beslag kloppen.
    3. Neem de bakvorm uit de oven en schep snel wat beslag in de holtes. Schuif de muffinbakvorm weer in de oven en bak de muffins 20 min. tot ze goudbruin en mooi uitgerezen zijn. Serveer ze direct.

    Kooktips

    • Probeer dit recept ook eens met andere worstjes, of koop verpakkingen met verschillende soorten worst. U kunt ook knakworstjes uit blik gebruiken. * • Het beslag wordt wat lichter als u de helft van de melk (of alle melk) door water vervangt.

    Gehaktbroodjes: … ander idee

    Laat de worstjes en tomaatjes uit het basisrecept achterwege. Bak in een koekenpan met zware bodem 350 g mager rundergehakt met 1 rode ui (in dunne ringen) tot het gehakt rul is en licht kleurt. Voeg wat zout, peper en 1 theel. gedroogde gemengde kruiden toe. Verdeel het gehaktmengsel over een muffinplaat met 12 ingevette holtes en bak het gehakt 5 min. in de oven. Maak het beslag zoals aangegeven in stap 2 en vervang de chilisaus door 1 eetl. worcestersaus. Schep het beslag in de holtes en bak de gehaktbroodjes 20-25 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren