Worstjes met mosterd-aardappelpuree en rodeuisaus

    Worstjes met mosterd-aardappelpuree en rodeuisaus

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Voor dit huiselijke recept kunt u worstjes of saucijsjes naar keuze gebruiken, mits van goede kwaliteit. Grove mosterd geeft de aardappelpuree een pittig accent; de rodeuisaus wordt extra lekker dankzij een scheutje rode wijn. Serveer hierbij groenten van het seizoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 2 theel. bruine basterdsuiker
    • 900 g bloemige aardappels
    • 8 worstjes of saucijsjes van goede kwaliteit
    • 1 eetl. bloem
    • 3 dl kokendhete runderbouillon (van blokje)
    • 1 dl rode wijn
    • 1 eetl. worcestersaus
    • 1 dl warme melk
    • 50 g boter
    • 2-3 theel. grove mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de uienringen toe, bestrooi ze met de suiker en bak ze 12-15 min. op laag tot matig vuur, onder af en toe omscheppen, tot ze licht karameliseren. Verwarm ondertussen de grill voor.
    2. Kook terwijl u de uien bakt de aardappelen in een pan met lichtgezouten, kokend water in ca. 15 min. gaar. Grill de worstjes onder regelmatig keren ca. 15 min. tot ze gaar en goudbruin zijn.
    3. Strooi de bloem over de gekarameliseerde ui en roer het mengsel 1 min. om. Roer er geleidelijk bouillon, wijn en worcestersaus door. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat hem nog even pruttelen.
    4. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Pureer ze met de warme melk, boter en mosterd naar smaak.
    5. Schep op elk bord wat aardappelpuree, schik hierop 2 worstjes en schep de saus erover.

    Variaties

    • Maak dit recept ook eens met pittige merguezworstjes. * • Vervang de aardappelpuree door couscous. * • Gebruik mierikswortel (potje) in plaats van mosterd.

    Worstjes met linzen: … ander idee

    Gebruik voor dit recept bij voorkeur varkensworstjes met kruiden en ui of prei. Laat de ui karameliseren zoals aangegeven in stap 1. Kook intussen de aardappels en grill de worstjes zoals in stap 2. Maak de saus zoals in stap 3, maar gebruik 3 dl cider in plaats van wijn en bouillon en laat de bloem en worcestersaus achterwege. Laat deze saus inkoken tot de helft en voeg dan 1½ dl kippenbouillon (van blokje) toe, 400 g groene linzen (uit blik, afgespoeld) en 2 eetl. grove mosterd. Breng dit aan de kook. Pureer de aardappels zoals in stap 4, maar zonder de mosterd, en roer er 2 eetl. fijngesneden peterselie door. Serveer de worstjes met de aardappelpuree en linzen.

    … tip

    Is de aardappelpuree eerder klaar dan de overige ingrediënten, dek hem dan af met een schone theedoek en niet met een deksel: de puree blijft zo lekker luchtig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren