Worteltaart met kaas en noten

    Worteltaart met kaas en noten

    24keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In dit recept bestaat de zachte, romige vulling van magere roomkaas; cashewnoten leveren extra eiwit. Het deeg met grofgemalen havervlokken heeft een nootachtige smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 125 g bloem
    • grofgemalen havervlokken
    • 75 g harde plantaardige margarine (geschikt voor gebak), in kleine blokjes
    • Voor de vulling
    • 450 g wortels, geschrapt en in plakjes
    • 75 g magere roomkaas
    • 1 ei
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 50 g cashewnoten, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de bloem en havervlokken met een snufje zout in een kom. Voeg de blokjes margarine toe en kneed deze erdoor, zodat een kruimelig mengsel ontstaat. Werk er 2-3 eetl. ijskoud water door, zodat u een zacht deeg krijgt. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 20 min. in de koelkast.
    2. Schuif ondertussen een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en leg deze in een taartvorm met ribbelrand van 23 cm doorsnee. Druk het deeg licht aan op de bodem en tegen de rand. Snijd de rand bij. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een vel bakpapier op het deeg en breng daarop een blinde vulling aan (bijv. bonen).
    3. Plaats de taartvorm op de voorverwarmde bakplaat en bak de taartbodem 20 min. Verwijder de bonen en het papier en bak de taartbodem nog 3 min.
    4. Doe ondertussen de wortel in een pan met kokend water en kook ze in ca. 8 min. gaar. Giet ze af en pureer ze in een blender of keukenmachine. Werk er met de pulseerknop de roomkaas door. Werk er op deze manier ook het ei en de sinaasappelschil door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    5. Schep de wortelpuree in de voorgebakken taartbodem en strooi de cashewnoten erover. Bak de taart nog ca. 18 min. tot de noten mooi kleuren. Serveer de taart warm.

    kokstip

    • U kunt het deeg voor de bodem een week van tevoren maken. Maak het deeg, wikkel het in een dubbele laag plasticfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast. Laat het op kamertemperatuur komen voordat u het verder verwerkt.

    INFO

    463 kcal. * 113 g groente & fruit * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren